srbija norveska (2)

KVALIFIKACIJE ZA EP 2014

Srbija poražena od Slovenije

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je danas u Ljubljani od Slovenije sa 26:31 (12:16) u utakmici drugog kola Grupe pet kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014. godine.  Najefiksanija u reprezentaciji Srbije bila je Katarina Krpež sa pet, dok je Sanja Damnjanović postigla četiri. 
U selekciji Slovenije tamara Mavsar je postigla šest golova, dok je na golu bila sjajna Sergeja Stefanišin sa 14 odbrana. Izabranice Saše boskovića od početka meča su imale problema da nametnu svoj prepoznatljiv stil igre, pa su tako Slovenke, koje nemaju veliki međunarodni rejtnig uspela da zabeleže pomalo iznenađujuću pobedu. 
Slovenke su 46. minutu imale prednost od osam golova (23:15), koju Srbija, uprkos znatno većoj angazovanosti i bržoj igri, nije uspela da znatno umanji do kraja meča. U drugom meču Grupe pet, Švedska je slavila na gostovanju protiv Švajcarske sa 30:22, pa su sada tako izbile na prvo mesto u grupi sa četiri boda, dok je Srbija na deobi drugog sa Slovenijom. 
Reprezentacija Srbije naredni meč kvalifikacija za EP u Mađarskoj I Hrvatskoj igraće 26. marta naredne godine protiv Švedske. 

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Južnokorejke do rekorda SP u Srbiji, pobeda Brazilki