tunis rssAmbasador Tunisa u poseti Rukometnom savezu Srbije
 
Predstavnici rukometnog Saveza Srbije ugostili su danas predstavnike ambasade Tunisa, ambasadora Nj. E. gospodina  Mažida Hamalavija (Majid Hamlaoui), i prvog sekretara ambasade Tunisa u Beogradu, gospodina. Fati Želasai (Fethi Jelassi).
Ispred Rukometnog saveza Srbije sastanku je prisustvovao Božidar Đurković, generalni sekretar RSS-a, koji je rekao da je sve spremno za početak Svetskog prvenstva u rukometu za žene.
„Što se tiče transporta, smeštaja i ostalnih protokolarnih stvari u vezi Prvenstva sve je spremno. Nije prvi put da je Srbija domaćin ovako velikog sportskog događaja i nadamo se da će kao i prethodnih puta sve proteći u najboljem redu“, istakao je Božidar Đurković, generalni sekretar RSS-a.
„Naši rukometni Savezi imaju zaista dobru saradnju i nadam se da će se ona i nastaviti. Verujem da će ovo Svetsko prvenstvo biti uspešno za Srbiju kao zemlju domaćina, i veliku rukometnu naciju, i da će Srbija poslati lepu sliku u svet. Ovo Prvenstvo je dobar povod da promovišemo veoma dobar odnos između Tunisa i Srbije“, istakao je  ambasador Tunisa, Nj. E. gospodina  Mažida Hamalavija.
U prvoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u rukometu za žene, reprezentacija Tunisa nalazi se u grupi D, sa selekcijama Mađarske, Nemačke, Ruminije, Češke Republike i Australije. Utakmice grupne faze takmičenja selekcija Tunisa igraće u hali „Spens“ u Novom Sadu. Prvu utakmicu reprezentacija Tunisa igraće 7. decembra sa Rumunijom od 19.15 sati u hali „Spens“.
Povezana vest:  Partizan i zvanično najmlađi tim u SEHA ligi