srbija ekipaSP ZA ŽENE 2013
Srbija danas protiv Brazila za titulu prvaka sveta

Najbolje rukometašice Srbije danas se sastaju sa reprezentacijom Brazila u finalu prvenstva sveta, a selektor Saša Bošković i njegove izabranice veruju da će osvojiti zlatnu medalju i obradovati celu naciju.
-Osećaj je dobar, ostala je još jedna utakmica do kraja. Nemamo osećaj da igramo finale. Dobro smo spremili polufinale sa Poljskom, što je dalo rezultat već u prvom poluvremenu. Zasluženo smo pobedili i spremno dočekujemo Brazil – rekao je Bošković.
Srbija je jedini dosadašnji poraz na šampionatu, čiji je domaćin, pretrpela upravo protiv Brazila, u grupnoj fazi takmičenja u Nišu.
-Ja sam na tom meču eksperimentisao, znao sam da ćemo odigrati devet utakmica. Izgubili smo pomenuti duel, Brazil je bio bolji, ali to ne znači da će pobediti i danas. Imamo veliki motiv, u pitanju je zlatna medalja. Želimo da Brazilu vratimo za poraz u Nišu. U našoj reprezentaciji je sjajna atmosfera, od prvog dana smo bili svesni šta nas čeka – naveo je Bošković.
On je neposredno uoči finala naprvio dve izmene, umesto Jovane Stoiljković i Marije Lojpur u timu će biti Marina Dmitrović i Ivana Milošević.
Pivot Dragana Cvijić rekla je da u finalu sa Brazilkama očekuje potpuno drugačiji meč u odnosu na prethodni u Nišu.
-Brazil će danas biti još bolji, mi takođe podižemo formu iz meča u meč i očekujem fenomenalnu utakmicu. Jedva čekamo da počne finale koje su generacije sanjale. Da smo pričale o osvajanju medalje, ne bi dogurale ovako daleko. Bile smo skromne, išle smo korak po korak – istakla je Cvijevića.
Jedna od najboljih igračica Srbije, Sanja Damnjanović, rekla je da ekipa još nije svesna velikog uspeha, nakon što je osigurana srebrna medalja.
-Još smo u šoku, sada je malo splasla tenzija posle mečeva sa Korejom i Norveškom koji su bili ‘biti ili ne biti’. Potajno smo se nadale medalji, jer smo znale da imamo kvalitet i znanje, ali nikad se ne zna, jer može da dođe jedan loš dan u nokaut fazi i sve pada u vodu – navela je ona.
Dodala je i da očekuje tešku utakmicu protiv Brazilki, koje su već plasmanom u polufinale ostvarile najveći uspeh u istoriji.
-Igramo sličan rukomet, nadam se da ćemo uvideti greške iz prve utakmice koju smo izgubili i naneti im prvi poraz na šampionatu. Ovo je i za njih i za nas veliki meč, nadam se da će opravdati epitet finala – zaključila je Damnjanovićeva.
Finalna utakmica prvenstva sveta za rukometašice između Srbije i Brazila igra se danas u Beogradskoj areni od 17.15 sati, a prethodno u meču za bronzanu medalju od 14.30 sati sastaju se Poljska i Danska.

Povezana vest:  EP DANSKA 2014, REZULTATI, Danci i Mađari otpisali Čehe i Norvežane