PONEDELJAK 23 DEC PHOTO A A 5Lekić i Damnjanović: Sledi juriš na najviši plasman

Kapiten rukometašica Srbije Andrea Lekić i najbolji desni bek na planeti Sanja Damnjanović izjavile su večeras da je veliki uspeh nacionalnog tima na prvenstvu sveta uticao da na naredna takmičenja idu sa mnogo više ambicija nego što je to bio slučaj do sada.
-Srbija je jedan od favorita za naredna takmičenja, drago nam je zbog toga. Imamo evropsko prvenstvo sledeće godine, jurišćemo na najviši mogući plasman. Ovo je veliki napredak, prošle godine smo bile četvrte, ove druge, samo da nastavimo tako – rekla je Lekićeva.
Ona je dodala da je meč osmine finala svetskog prvenstva protiv Norveške pokazao svu snagu tima selektora Saše Boškovića i omogućio mu plasman u finale.
-Fenomenalan je osećaj, utisci se još nisu slegli. Čitajući novine i gledajući slike svih tih ljudi, polako postajemo svesne šta smo uradile. Postoji žal, uvek želite da osvojite što više zlatnih medalja, ali znate kako smo došle do finala. Imale smo najteži put, pobedile Norvešku, posle Južnu Koreju i Poljsku, tako da moramo da budemo prezadovoljne uspehom – kazala je Lekićeva.
Srpske rukometašice u odnosu na prošlu godinu, kada su na prvenstvu Evrope poražene u borbi za treće mesto, ovaj put su otišle dva koraka više.
-Ove godine smo mnogo jače na psihološkom planu i krasi nas mentalna snaga. Protiv Norveške bilo je za istoriju, dva puta smo se vraćale iz minus pet golova i na kraju pobedile u velikom stilu – rekla je Damnjanovićeva.
Bek danskog Viborga istakla je da se još nisu slegli utisci sa završnice šampionata u Beogradu.
-Imam osećaj kao da smo pre desetak dana igrale finalnu utakmicu, još smo u nekoj vrsti šoka. Nismo svesne kakav uspeh smo postigle. Ponosna sam na ovu reprezentaciju i osećaj je fenomenalan, malo smo umorne zbog utakmica i sinoćne proslave – rekla je Damnjanovićeva, dodajući da im je zlato izmaklo „za dlaku“.
-U 57. minutu bilo je nerešeno, primile smo gol sa igračem više i to je bio ključ našeg poraza. Brazilke su imale više koncentracije, ne mogu da kažem i više želje, ali u finalu odlučuju sitnice i greške – zaključila je Damnjanovićeva.
U finalu prvenstva sveta, koje je od 6. do 22. decembra održano u našoj zemlji, reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Brazila sa 22:20.

Povezana vest:  Bošković: Nadamo se pozivnici kako bi igrali na SP