rafa_nadal_atp_rimATP RIM
Nadal pred odbranom titule i Agasijevim rekordom
Samo na korak do odbrane titule na ATP Masters 1000 turniru, koji se igra na šljaci u Rimu, došao je Rafel Nadal današnjom pobedom u polufinalu nad Litvancem Ernestsom Gulbisom 2:1, po setovima 6-4, 3-6, 6-4.
Meč dug dva sata i 47 minuta odigrali su treći nosilac turnira i trenutno 40. teniser sveta koji na ovom turniru nije bio nosilac. Bio je to njihov treći međusobni okršaj i treća pobeda levorukog Španca koji pre svog 24. rođendana ima priliku da izjednači rekord Andrea Agasija kada su turniri iz Masters 1000 serije u pitanju. Legendarni Amerikanac skupio ih je 17, a na putu do izjednačavanja tog rekorda pred Nadalom stoji njegov zemljak, David Ferer.
Gulbis, koji je sa turnira izbacio Rožera Federera (i on je u Rimu ganjao 17. titulu iz Masters 1000 serije), Filipa Volandrija i Feliciana Lopeza, nije uspeo da iznenadi i Nadala u meču u kome su takmičari bili gotovo izjednačeni (Španac 103 poena, Litvanac 101).
Svaki je set odlučen jednom iskorištenom brejk-loptom, a Nadal je do tih ostvarenja došao u prvom gemu susreta i poslednjem, iskoristivši šestu priliku za brejk u trećoj deonici igre. Ukupno ih je imao dvanaest kroz meč.
U sutrašnjem finalu Nadal se sastaje sa Fererom koji je izuzetno uzbudljivom meču pobedo Verdaska.
Nadal i Ferrer odigrali su do sada 13 mečeva, a daleko je uspešniji mlađi Španac. Ukupno vođstvo Nadal je 10-3.
Ukoliko pobedi u finalu, osvojiće peti rimski naslov u šest poslednjih godina.
ATP Rim, polufinale:
Nadal (3) – Gulbis 6-4, 3-6, 6-4
Ferer (13) – Verdasko (6) 7-5, 6-3
Povezana vest:  DAVIS CUP 2014, REZULTATI, Srbija gubi od Švajcarske 2:0, Češka - Holandija 1:1