nik_boltijeriNIK  BOLITIJERI PROMOVIŠE WELLBEING U SRBIJI

Čuveni svetski teniski trener ponovo u Srbiji

 

U svetu je poznat kao teniski mag, trener iz čije su Akademije izašla i teniski stasala velika imena “belog sporta” – Pit Sampras, Andre Agasi, Monika Seleš, Meri Pirs, Venus Vilijams, Serena Vilijams, Martina Hingis, Marija Šarapova, Jelena Janković, Dženifer Kaprijati, Ana Kurnjikova….

Nik Bolitijeri prvi put posetio je Srbiju pre šest godina, kao gost porodice Stošljević, čiji je dugogodišnji prijatelj. Tada je održao i javni čas na terenima TK Gemax u Beogradu. Jedan od najpoznatijih teniskih trenera na svetu Bolitijeri stiže u Srbiju ponovo 7. maja 2010. gde će promovisati „wellbeing“. U knjizi dr Zvezdane Stošljević  „Wellbeing , kako i zašto“ koja izlazi uskoro, Nik Boletijeri iznosi tajne dugovečnosti , srećnog i kvalitenog života. Sportski stil života, pravilna ishrana , fizička aktivnost i optimizam su stil života koji Nik  preporučuje svakom bez obzira na godine.

Povezana vest:  Nagradni fond Rolan Garosa povećan na 28 miliona evra

-Nik je divan otac, muž, trener, prijatelj, motivator, inspirator. Jednostavno

pomera granice. Nedavno je usvojio malog Giovanija iz Etiopije, koji unosi radost u

naše živote. Divno je družiti se  sa njim  i učiti od njega – ističe dr Zvezdana Stošljević dugogodišnja prijateljica porodice Boletijeri.

-Aktivan je, svako jutro ustaje u četiri i vežba u teretani, nasmejan, pozitivan, inspirativan. Predstavlja model aktivnog, produktivnog starenja bez bolesti. Nedavno se vratio iz Iraka gde je zajedno sa Anom Kurnjikovom držao motivacione govore američkim vojnicima. Desetak dana spavao je u šatorima pod vedrim nebom Iraka što dosta govori o njemu . Prošlog meseca je  nominovan  za Tenisku kuću slavnih (Tennis hall of fame), bulevar na Floridi nosi njegovo ime. Njegova izuzetna ličnost, lični i profesionalni uspesi, zdrav aktivan , energičan život mogu da posluže kao model i inspracija za sve generacije.U mojoj knjizi „Well being,  kako i zašto“, otkrivam naučno zasnovane činjenice o ishrani, fizičkom i mentalnom fitnesu, poslednja dostignuća iz oblasti anitiaging programa, ali tajne zdravog  života Nika Boletijerija – objašnjava dr Stošljević.

Povezana vest:  Bautista Agut predvodi Špance protiv Brazila

-Wellbeing je naučni  koncept  zdravog, srećnog  i dugovečnog  života koji predstavljam u svojoj knjizi, a koji upravo promoviše Nik Bolitijeri  u osmoj deceniji života – ističe dr Zvezdana Stošljević.