jelena_jankovic_rim_4WTA MADRID, SERIJA 1.000

Jankovićeva protiv Ivanovićeve u drugom kolu Madrida

 

Dve najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović sastaće se u drugom kolu WTA turnira u Madridu. Naime, Jankovićeva je postavljena za sedmog nosioca i slobodna je u prvom kolu dok je Ana Ivanović dobila vajld kartu za učešće na turniru. I Ana je slobodna u prvom kolu ali će se u drugom sastati Ana i Jelena. iako su svi očekivali ovaj duel kao finale WTA turnira u Rimu to se nije dogodilo a sada će svi biti u prilici da vide ko je u boljoj kondiciji i ko će imati više snage i sreće.

Povezana vest:  ATP BARSELONA, Šesta kruna u srcu Katalonije: Nadal pobedio Ferera za novi naslov u Barseloni

Prvi nosilac na turniru je, naravno, Serena Vilijams, Karolina Voznjacki postavljena je za drugog dok je Dinara Safina treći nosilac. Na spisku su još Venus Vilijams, Svetlana Kuznjetsova, Elena Dementijeva, Samanta Stosur, Agnješka Radvanska, Marija Šarapova…. sve u svemu krem belog sporta.

Ko izgubio u drugom kolu moraće da se zadovolji sa 80 WTA bodova i 15.150 evra. Osvajač turnira zaradiće 1.000 WTA bodova i „samo“ 620.000 evra dok će učesnica finala morati da se zadovolji sa 310.000 evra i 700 bodova.

Povezana vest:  Za Nadala veliki izazov da igra na travi