ilija_bozoljac_tenis2.jpgROLAND GAROS 2010

Bozoljac jedini Srbin u kvalifikacijama

 

Ilija Bozoljac, trenutno 134. na ATP listi (390 poena) igraće u kvalifikacijama za Roland Garos. Na Otvorenom Prvenstvu Francuske Ika je postavljen, u kvalifikacijama za 20 nosioca iako je na poslednjoj rang listi pao za pet mesta.

U prvom kolu kvalifikacija, sutra, Bozoljac će igrati protiv domaćeg tenisera – Francuza Vinsenta Milota. Bozoljac će biti jedini srpski predstavnik u kvalifikacijama za Roland Garos. Ako prođe prvu prepreku za protivnika u drugom kolu kvalifikacija imaće boljeg iz meča Greg Džons (Australija) – Pavol Cervenak (Slovačka).

Povezana vest:  Troicki bez šansi protiv Raonića

Za treće kolo kvaifikacija, pod uislovom da Bozoljac prođe prve dve prepreke srešće se sa jednim od četvorice tenisera i to Danijel Markos (Brazil) koji je postavljen za četvrtog nosioca i on će u prvom kolu igrati sa Džesijem Viteneom (SAD) dok je drugi par Džon Milman (SAD) – Kiao Zampieri (Brazil).

Bozoljac na teren izlazi, u prvom kolu kvalifikacija na terenu broj 17, kao drugi meč a od terena 6 do 17 na programu su kvalifikacije od 09,00 časova.

Povezana vest:  Đoković pokvario plasman, Federer ponovo prvi na ATP listi