djokovic pobeda-finale ao

Đoković odao priznanje Bekeru

Prvi teniser sveta Novak Đoković odao je priznanje treneru Borisu Bekeru koji je u poslednjih 14 meseci zajedničkog rada umnogome doprineo njegovom uspehu.
Najbolji srpski teniser je tokom tog perioda osvojo titule na Vimbldonu i na Australijan Openu, čime je broj gren slem trofeja povećao na osam, povećavši i prednost na ATP listi za skoro 4.000 bodova u odnosu na drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera.
-Beker je zaslužan za moj uspeh, naročito u drugoj polovini 2014. godine. Naš odnos je izvanredan ne samo na terenu, već i van njega. Nikada se ni oko čga nismo posvađali – rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Duibaiju, a prenosi AFP.
Prvi teniser Srbije je naglasio da je od Bekera naročito mnogo naučio o psihološkom apketu igre,
-Stalno nešto novo naučim od njega, naročito sa psiholoske tačke gledišta, zbog toga što je i on prolazio kroz iste situacije – rekao je Đoković.
Najbolji svetski teniser je naglasio da je Bekerova uloga izuzetno dragocena i zbog činjenice da on potpuno razume sve prepreke koje igrač mora da prebrodi.
-„On potpuno razume sve izazove i prepreke koje mi stoje na putu kako bih mogao da osvajam velike titule i zadržim mesto broj jedan – rekao je Đoković.
Prvi reket Srbije je naglasio da su on i Beker na sličnoj talasnoj dužini, jer su prošli ista iskustva i na privatnom planu, postavši očevi u sličnom starosnom dobu.
-Bekeru je takođe očinstvo bilo izvor sreće i nove motivacije, baš kao i meni, nešto što ga je teralo da na terenu bude još bolji – rekao je Đoković.
Srpski teniser je potom, želeći da objasni kako je Beker doprineo njegovom uspehu napravio mali lapsus pa je umesto reči uspeh – („sučeš“ na engleskom) rekao „seks“, da bi se duhovito odmah „izvukao’ rekavši da se „sada sigurno znoje ruke“ njegovom PR menadžeru.
-Sigurno je jedno – mnogo mi je pomogao – dodao je Đoković.
Prvi teniser Srbije naglasio je da tek predstoje uspesi koje će postići u saradnji sa Bekerom.
-Boris i ja i dalje želimo da postignemo mnogo toga. Osećamo da je ovo samo početak. Osvojili smo dva gren slem turnira i igrali smo finale na Rolan Garosu – podsetio je Đoković koji počinje svoj pohod na petu titulu u Dubaiju u utorak, kada će se u prvom kolu sastati sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom.

Povezana vest:  Mali skok Krunićeve i pad Jankovićeve