novak_djokovic_portret_naocareATP ROLAN GAROS 2010

Đoković zadovoljan prvim nastupom u Parizu

 

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan današnjom partijom u prvom kolu Rolan Garosa, posebno zato što zbog disajnih problema izazvanih alergijom nije igrao skoro mesec dana, od turnira u Rimu.

-Fizički se sada osecam dobro, spreman sam… Ove godine sam prvi put imao problema sa alergijom. I dalje me malo muči, ali mnogo manje nego u prethodna dva meseca. Srećan sam što je to sada iza mene i što mogu da se fokusiram na teren – rekao je Đoković na konferenciji za novinare posle meč prvog kola.

Povezana vest:  Održan teniski turnir "Viner za decu" u organizaciji UNICEF-a i SAM-a

Đoković je na startu takmičenja u Parizu pobedio 73. igrača sveta Jevgenija Koroljeva iz Kazahstana sa 3:1 (6:1, 3:6, 6:1, 6:3).

-Imao sam uspone i padove. Nisam igrao dobro u drugom setu, ali sam uspeo da prebrodim krizu. Posle sam igrao bolje, servirao bolje. Važno je da idem napred – ocenio je Đoković, koji se danas vratio na treće mesto ATP rang liste tenisera pošto je prethodno dugo bio drugi na svetu.

Prve dve pozicije zauzimaju Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji su, priznao je Đoković, veliki favoriti za titulu na Rolan Garosu.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, Nadal sedmi put uzastopno osvojio turnir u Monte Karlu

-Federer i Nadal su najbolji teniseri sveta i najveći favoriti za ovu titulu. Ali, ako budem igrao svoj najbolji tenis i ako budem uspeo da održim taj nivo mislim da imam dobre šanse da odem daleko u drugoj nedelji turnira – rekao je najbolji srpski teniser.

Protivnik Đokovića u drugom kolu turnira biće malo poznati Japanac Kei Nišikori, koji je tek 246. teniser na svetu. Đoković je, ipak, oprezan.

-Uvek su protivnici u prvim rundama takmičenja opasni. Oni su vrlo motivisani, tako da ih nikad ne treba potcenjivati – rekao je Đoković i dodao da upravo želja za pobedom pravi razliku između najboljih tenisera i ostalih.

Povezana vest:  WTA RANG LISTA, 30. AVGUST 2010, Jankovićeva 5, Ana Ivanović 40, Jovanovski 87.

-Razlika je ta sposobnost da sve vreme budete jaki i koncetrisani, da razumete čime se bavite u životu i da probleme rešavate na najbolji način, davajući maksimum u svakom trenutku – istakao je.

-Nekada ne igrate najbolje, ali nađete način da pobedite… Ovo je naš život. Put koji smo izabrali. Velika je želja da budemo na vrhu. To me pokreće, motiviše i uzbuđuje svaki put kada izađem na teren – rekao je Đokovivić na kraju.