Teniska reprezentacija Velike Britanije povela je s 1:0 protiv Srbije u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je Kajl Edmund u tri seta sa 6:3, 6:4 i 6:0 pobedio Janka Tipsarevića.

Meč između Tipsarevića i Edmunda na stadionu Tašmajdan dvaput je bio prekidan zbog kiše, a od sredine trećeg seta uslovi za igru su bili gotovo nemogući za igru zbog padavina.

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Zimonjić sutra dva puta na terenu

Drugi meč između Srbije i Velike Britanije večeras bi trebalo da igraju Dušan Lajović i Džejms Vord, ali je taj duel pod znakom pitanja zbog kiše u Beogradu.

Tipsarević nije imao šanse protiv Edmunda. Srpski teniser u prvom setu nije imao priliku za brejk, dok je protivnik iskoristio jednu od tri šanse i poveo.

Srpski teniser, koji je 405. na ATP list, izgubio je svoj servis već na početku drugog seta. Iako je vratio brejk i izjednačio na 3:3, nije uspeo da zadrži servis, pa je Edmund već u narednom gemu ponovo uzeo brejk i lako potom poveo sa 2:0.

Povezana vest:  Troicki u drugom kolu turnira u Haleu

Edmund je u trećem setu bio prilično ubedljiv, iskoristio je tri od četiri brejk lopte i sa ubedljivih 6:0 u gemovima završio meč.