janko_slavljeDAVIS CUP, SRBIJA – ČEŠKA

Nerešno posle prvog dana, na redu dublovi

 

SRBIJA – ČEŠKA 1:1

 

Posle prvog dana polufinala Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Češke rezultat je nerešen – 1:1. Prvi meč je izgubio Viktor Troicki, koji je zameni umornog Novaka Đokovića, od izuzetno raspoloženog i motivisanog Radeka Stepaneka dok je drugi dobio Janko Tipsarević. Tipsa je bio bolji od Tomasa Berdiha, inače sedmog tenisera sveta.

U punoj Beogradskoj areni u 14,45 održana je ceremonija svečanog otvaranja a himne obe zemlje je pevala Ivana Jordan. U VIP delu viđene su mnog poznate ličnosti iz sveta sporta, muzike i politike.

Povezana vest:  Dušan Lajović : Drago mi je što igram u Beogradu

Ipak, glavni akteri bili su teniseri Srbije i Češke. Oba tima, prvog dana, imala su podršku publike a više sreće, motiva i želje za pobedom imao je Radek Stepanek koji je sa 3:1 pobedio Viktora Troickog. Nije izgledalo tako na početku tog duela. Viktor je poveo sa 1:0 u setovima ali je Stepanek „vaskrsao“ i bio bolji od Viktora u naredna tri seta.

Junak dana bio je Janko Tipsarević koji je, posle teške – rovovske borbe pobedio sedmog tenisera sveta Tomasa Berdiha identičnim rezučtatom iz prvog meča 3:1.

Povezana vest:  Monika Seleš: Porodica glavni izvor inspiracije

Danas (subota) na programu je dubll meč. Srbiju bi trebalo da predstavljaju Nenad Zimonjić, jedan od četvorice najboljih dubl tenisera sveta a na njegovoj strani bi trebalo da bude Janko Tipsarević. Ipak, ostaje da se vidi sa kim će Ziki izaći na teren. Pričalo se da će mu „društvo praviti“ Novak Đoković. Sa druge strane, kod Čeha, selektor Navratilov je za kombinaciju stavio Jana Hajeka i Ivu Minara. Naravno da je ovaj dubl izuzetno neizvestan i da je to samo probni balon selektora iz Češke. najverovatnije će na teren izaći Radek Stepanek i Tomas Berdih jer su njih dvojica i najbolji teniseri Češke.

Povezana vest:  FED CUP 2014, Dolonc: Voznijak je bila bolja, još nije gotovo

Ovaj duel počinje u 15,00 a sudeći prema jučerašnjem (petak) odzivu publike i danas (subota) će se navijači Srbije i Češke „tiskati“ pod svodovima Arene.

U nedelju su na programu još dva meča. Prvi singl počinje u 14,00 časova a peti meč između Srbije i Češke odmah po završetku prvog.

 

Subota: dublovi

Viktor Troicki/Nenad Zimonjić – Jan Hajek/Ivo Minar

Nedelja:

Novak Đoković – Tomas Berdih

Janko Tipsarević – Radek Stepanek

Odigrano u petak:

Viktor Troicki – Radek Stepanek 1:3 (6:4,2:6,4:6,4:4)

Janko Tipsarević – Tomas Berdih 3:1 (7:5,6:2,2:6,7:6(5))

PHOTO: ataimages.rs