jj_slavlje_polozenaWTA VIMBLDON

 

Jankovićeva u drugom kolu Vimbldona

 

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se danas u drugo kolo Vimbldon šampionata pobedom nad Australijankom Laurom Robson sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:6.

Treća teniserka sveta nije imale posebnih problema sa britanskom tinejdžerkom, koja zauzima 234. mesto na WTA listi. Igrala je nešto opuštenije, ali i ono što je pružila bilo je dovoljno da izbori rutinsku pobedu posle jednog časa i 27 minuta borbe.

Povezana vest:  Srbija slavila i protiv Hrvatske u Bili Džin King kupu u Antaliji

Jelena je prvi set dobila osvojivši tri brejk poena, dok je u drugom Robson pružila mnogo čvršći otpor. Srpkinja je osvojila poen na servis protivnice za vođstvo od 5:3 i tada se činilo da je sve rešeno. Međutim, šesnaestogodišnja Britanka je uzvratila brejkom za 5:4 i potom najavila mogućnost da se vrati u meč izjednačivši na 5:5.

Povezana vest:  Nadal u polufinalu turnira u Madridu

Usledio je taj-brejk u kojem je Robson, nošena podrškom sa tribina, svim silama nastojala da dođe do izjednačenja u setovima. Dugo je odolevala, dok devet godina starija Srpkinja nije namestila ruku i okončala duel iskoristivši četvrtu meč loptu.

Jelena će u borbi za treće kolo igrati protiv Kanađanke Aleksandre Voznjak, 60. teniserke na svetskoj listi, koja je pobedila Grkinju Eleni Danilidu sa 7:5, 7:5. Tri dosadašnja međusobna meča dobila je Janković, poslednji u Pekingu 2008. godine.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Danas na program dva singla, Đoković protiv Rideršteda

Ukupan fond turnira u Londonu koji se igra na travnatoj površini iznosi 6.196.000 funti.