Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je danas da je zahvalan što posle dve godine pauze zbog raznih povreda ponovo igra tenis i ima priliku da uživa u igri.

-Posle poraza uvek je prvi osecaj razočaranje, ali gledam da budem zahvalan što sam posle svega što sam prošao, dve godine operacija, štaka i kreveta, što sam u mogućnosti da mogu još nekoliko godina da se bavim sportom. Od šeste godien ne radim ništa drugo nego udaram lopticu i onda psoel tog aktivnog života dolazim da sa 30 godina ležim u krevetu. Ima naravno gorih stvari u životu, ali da ne kukam, važno je da je taj ba? težak period iza mene – rekao je Tipsarević prilikom javnog casa tenisa sa mališanima ispred TC Ušće tokom manifestacije „Naša misija-radost dečije igre“.

On se zahvalio svima na podršci koju je imao tokom pauze zbog povrede i priznao da je očekivao bolji rezultat na US openu, ali da je najvažnije što ga tokom dva duga meca ništa nije bolelo. Kako je naveo, na ideju da se organizuje javni cas za decu, došao je baš u Njujorku.

Povezana vest:  WTA MAJAMI, Petković pobedila Voznijacki u osmini finala

-Tamo se organizuju slična druženja za decu. Ne sećam se da li se to ikad desilo kod nas, da najmlađi imaju priliku da igraju sa svojim idolima . Na sreću saznao sam da su moje kolege i koleginice u Beogradu i evo nas. Želimo da nastavimo tradiciju dobrih igraca, a jedini način je da mnogo dece igra tenis i da ovaj sport bude dostupan deci. To je i politika moje teniske akademije – poručio je Tipsarević.

Povezana vest:  Janković i Hingis lako do polufinala turnira u Guangdžouu

Podršku njegovoj akciji pružili su Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Dušan Lajović, Bojana Jovanovski i Olga Danilović.