Teniska reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale Dejvis kupa, pošto je posle dubla došla do nedostižnih 3:0 u pobedama protiv Španije.

Treći bod Srbiji je doneo dubl, pošto su Nenad Zimonjić i Viktor Troicki pobedili Marka Lopesa i Pabla Karenja Bustu sa 3:2 u setovima (6:4, 6:7, 6:0, 4:6, 6:2).

Dan ranije je Novak Đoković pobedio Alberta Ramos-Vinjolasa, a potom je Viktor Troicki savladao Pabla Karenja Bustu.

Protivnik Srbije u polufinalu biće reprezentacija Francuske, koja je posle drugog dana povela sa 3:0 u duelu sa Velikom Britanijom.

Preostala dva meča u singlu igraće se sutra, a naknadno će biti poznato ko će od tenisera učestvovati u njima.

Troicki je sigurnim servisom počeo današnji dubl meč i doveo Srbiju do prednosti, a istom merom uzvratio je Karenjo Busta, da bi Španci potom na servis Zimonjića, koji je napravio dve vezane duple greške, stigli do brejka.

Povezana vest:  Pobednici teniskog turnira poznatih Ceca Danilović i Ivan Tomić

U naredna dva gema nije bilo uzbuđenja, da bi Srbija potom pri rezultatu 2:4 imala dve brejk šanse da uzvrati brejk, ali je Lopes dobrim servisima ipak sačuvao Španiju u prednosti.

Posle brzo osvojenog gema za 4:5, Karenjo Busta je servirao za vođstvo Španije od 1:0 u setovima, ali su se Lopes i Karenjo Busta suočili sa brejk loptom, kojom su opet spasili dobrim servisom, a potom i lagano došli do 6:4.

Španci su i na početku drugog seta pritiskali Zimonjićev servis, došli su do brejk lopte, koju je spasao Troicki posle smeča nakon odličnog servisa u telo. Srbija je potom stigla do 1:0 u drugom setu, ali na servise Španaca nikako nije uspevala da pripreti.

Pri rezultatu 3:3 Troickom je stao servis, što su Španci iskoristili i stigli do brejka, ali nisu uspeli da ga potvrde, pošto su Zimonjić i Troicki odmah uzvratili bez izgubljenog poena.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2013, FINALE, Berdih: Igramo protiv najboljeg tima na svetu

Drugi set je potom otišao u taj-brejk, u kom su Španci prvi stigli do mini-brejka, ali je Srbija preko Zimonjića, a potom i Troickog uzvratila i stigla do preokreta. Stečenu prednost sačuvali su do kraja i tako sa 7:4 dobili taj-bejk drugog seta.

Troicki i Zimonjić su u potpunosti u trećem setu nadigrali Lopesa i Karnja Bustu, koji nikako nisu uspevali da pronađu ritam.

Srpski dubl je bio siguran na svojim servisima, dok su čak triput rivalu uspeli da oduzmu servise i tako sa 6:0 dođu do prednosti od 2:1 u setovima.

Za razliku od trećeg, četvrti set je bio neizvestan, prvih pet gemova brzo su okončani, da bi Španci na servis Troickog došli do brejk lopte, ali se srpski teniser izvukao

Povezana vest:  ATP INDIAN VELS, REZULTATI, Nadal bez borbe u osmini finala, Vavrinka bolji od Hjuita

Teniseri su postali vidno umorni u završnici seta, pa su serveri imali znatno više problema. Delovalo je da će ponovo ići u taj-brejk, ali su Lopes i Karenjo busta pri vođstvu 5:4 došli do brejka i samim tim do izjednačenja u setovima – 2:2.

Nošeni podrškom s tribina Zimonjić i Troicki su u odlučujućem petom setu odmah na početku došli do brejka na servis Karenja Buste. Oni su stečenu prednost prilično lako čuvali, a do još jednog brejka stigli su pri rezultatu 3:1.

Nakon toga Zimonjić i Troicki su iskontrolisali meč i tako Srbiji posle drugog dana četvrtfinala doneli plasman u polufinale, četvrto za Srbiju u Dejvis kupu.

Zimonjić u poslednjih 10 godina nije propustio nijednu rundu Dejvis kupa i tako je upisao 28. uzastopnih mečeva.