Federer__USATP US OPEN 2010

 

Federer: Znam da Nadala muči US Open

 

I treći meč na ovogodišnjem US Openu je Rođer Federer dobio bez izgubljenog seta. Nakon Brajana Dabula i Andreasa Beka pobedio je sa 6-4, 6-3, 6-3 Pola-Anrija Matjua.

Nakon pobede protiv Francuza Federer je više morao da odgovara na pitanja o Rafaelu Nadalu i komparaciji s njim, nego li o meču posle koga je stigao u osminu finala turnira.

Povezana vest:  US OPEN 2013, Đoković noćas igra protiv Južnog u četvrtfinalu

– Znam da Nadala prokleto muči US Open. Godinama ovde ne uspeva da napravi pravi rezultat – rekao je Švajcarac i potom bio upitan koliko je Nadal udaljen od statusa „najboljeg tenisera ikada“.

– Mislim da je dovoljno daleko od takvog epiteta, ali je i dovoljno mlad da dođe blizu takvog naziva. Ima perspektivu, to definitivno – rekao je Federer i nastavio:

Povezana vest:  Jelena Janković kandidat za “BNP Paribas Heart Award”

– Osvojio je toliko mnogo trofeja na Roland Garrosu što je stvarno impresivno. Bio je i olimpijski pobednik što ne treba zaboraviti. Ali, moraće jednom da osvoji i US Open, bez tog trofeja nikada neće moći da bude najbolji. On čak nikada nije igrao finale u Nju Jorku, a mene je, recimo, najviše mučio Roland Garros. Ali, tamo sam igrao finala pre no što sam osvojio – rekao je Federer, vlasnik 16 Grand Slam titula u karijeri.

Povezana vest:  Troicki i Štruf u finalu dublova na turniru u Sidneju

Federer je šest puta osvajao Vimbldon, pet puta US Open, četiri puta Australijan Open i jednom Roland Garos.

Nadal ima osam Grand Slam titula. Pet puta je bio najbolji na Roland Garosu, dva puta na Vimbldonu i jednom na Australijan Openu. Ali, Španjolac ima i 24 godine, i više nego dovoljno vremena za još mnoga slavlja na najvećim turnirima.