Clijsters_peharWTA US OPEN 2010

Kim Klajsters odbranila titulu na Ju-Es openu

 

Belgijanka Kim Klajsters odbranila je titulu na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku. Ona je rano jutros po srednjoevropskom u finalu ubedljivo pobedila Ruskinju Veru Zvonarevu sa 2:0 u setovima (6:2, 6:1). Kim Klajsters je za pobedu nagrađena sa 2,2 miliona dolara.

Nakon teške polufinalne pobede nad Amerikankom Venus Viliams (4-6, 7-6(2), 6-4), Klajsters je u meču protiv Zvonareve dominirala od prve do poslednje loptice i tako došla do svog trećeg naslova na US Openu (2005, 2009. i 2010.).

U meču koji je trajao tek 59 minuta i koji je bio lišen rezultatske neizvesnosti Klajsters je kod rezultata 2-2 u prvom setu nanizala sedam uzastopnih gemova za 21. pobedu zaredom (2006. propustila nastup zbog povrede, a 2007. i 2008. zbog pauze) na terenima Flašing Medovsa. To je drugi najduži niz pobeda na US Openu u Open eri, nakon onog Kris Evert (31 uzastopna pobeda).

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2010, Gaske u četvrtfinalu posle borbe u tri seta

-Uvek je čast vratiti se na mesto gde ste igrali dobro i gde ste pobeđivali i uvek želite ponovo doći i pružiti svoj najbolji tenis ponovo. Ja sam znala da ako pružim sve od sebe da sam sposobna da pobedim najbolje teniserke – rekla je Klajsters, kojoj je pobeda nad Zvonarevom bila deveta u nizu protiv teniserki iz Top 10 na WTA listi.

Povezana vest:  ATP PARIZ, Rodik sve bliže nastupu u Londonu

Zvonarevoj je ovo bilo drugo Grand Slam finale, samo dva meseca nakon nastupa u završnici Vimbldona gde je osvojila tek pet gemova u meču protiv Serene Viliams.

-Velika je čast za mene bila igrati u finalu US Opena i pred njujorškom publikom. Kim je odigrala jako dobar meč. Nije mi pružila priliku za povratak iako sam dala sve od sebe – komentirala je Zvonareva, kojoj je ovo bio šesti poraz od Klajstersove u osmom međusobnom meču.

Povezana vest:  ATP PARIZ, Ðoković: Smešne su tvrdnje da u Parizu igram zbog novca

Klajsters je prilikom dodele nagrada pokušala da uteši Zvonarevu rečima:

-Ti si sjajna igračica. Samo nastavi ovako i doći ćeš do naslova (Grand Slama). Ja sam igrala šest ili sedam finala dok nisam dohvatil prvi.

Zvonareva je na to odgovorila:

-Kim je velika pobednica, ali je također sjajna osoba. Zbog onog što je rekla možda sada i nisam toliko razočarana. Nadam se da ću dobiti novu priliku na nekom Grand Slamu. Tada ću, nadam se, biti iskusnija.