Nadal_finaleĐoković: Nadal može da bude najbolji teniser u istoriji

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji Otvoreno prvenstvo SAD u Njujorku, pošto ga je sinoć u finalu savladao prvi igrač sveta, Španac Rafael Nadal, sa 3:1 u setovima (6:4, 5:7, 6:4, 6:2). Meč je prvobitno trebalo da bude odigran u nedelje, ali je odložen zbog kiše, a i sinoć je bio prekinut na kratko posle prvog seta, takođe zbog kiše.

Ovo je Nadalu prva titula na Otvorenom orvenstvu SAD, treća za redom na grend slem turnirima ove godine i deveta ukupno. On je tek sedmi teniser u istoriji ovog sporta koji je osvajao titule na svim grend slem turnirima.

Povezana vest:  ATP ČENAJ, Tipsarević u polufinalu Čenaja

Nadal ima samo 24 godine i tri uzastopne titule na grend slem turnirima, tako da ima šanse da bude najbolji igrač u istoriji. Protiv Đokovića odigrao je savršeno – više od 40 poena bez greške.

-Prvi put u karijeri igrao sam veoma, veoma dobro na ovom turniru. Kako se osećam? Odigrao sam moj najbolji meč na Otvorenom prvenstvu SAD u najvažnijem trenutku – rekao je Nadal.

Povezana vest:  Ana Ivanović nastavlja sa porazima

Španac već ima devet titula na grend slem turnirima – više od pola od Federera, koji je rekorder sa 16, a prestigao je Džimija Konorsa, Andrea Agasija i Ivana Lendla.

-Pričati o tome da li sam bolji ili lošiji od Rodžera Federera je glupo, jer titule govore – rekao je Nadal.

Đoković smatra da Nadal ima potencijal da postane najbolji teniser svih vremena.

-Nadal igra svoj najbolji tenis na tvrdoj podlozi. Veoma je poboljšao servis, brz je, kao i uvek dobar je sa osnovne linije – rekao je Đoković.

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Jelena Janković u šopingu (FOTO)

Španac je prvi levoruki teniser koji je osvojio Otvoreno prvenstvo SAD još od pobede Džona Mekenroa 1984. godine.

-Nadal… napreduje svakog dana, svake godine. To je frustrirajuće. Svaki put kada igram s njim, on je bolji. Takođe, on je psihički jak i posvećen sportu. Ima sve što je potrebno da bude najbolji – rekao je Đoković.