kevin_durant_sadKevin Durant: Nisam ni blizu igrača kakav želim da budem

 

Kevin Duran, najkorisniji košarkaš Svetskog prvenstva u Turskoj, uživa u zlatu koje je doneo „drugom“ timu Sjedinjenih Američkih Država na smotri najboljih svetskih košarkaša. Sa 205 postignutih koševa u devet utakmica u Turskoj 205 centimetara visoki krilni košarkaš Oklahoma Siti Tandera postao je rekorder kad su nastupi Amerikanaca na Svetskim prvenstvima u pitanju.

Povezana vest:  Nemanja Nedović potpisao za Golden Stejt

Blistao je u samoj završnici. U četvrtfinalu je Rusima postigao je 33, u polufinalu Litvancima 38, a u finalu Turcima 28 koševa. Od toga je sedam puta u finalnoj utakmici pogodio trojku postavivši i na tom planu rekord turnira na kojem se napadački kvalitetna košarka igrala nakon dugo vremena.

-Osećam se emotivno. Jednostavno sam izgubljen u trenutku – rekao je 22-godišnji košarkaš, koji je još uvek zadivljujuće skroman i pristojan za svoj zvezdani status izboren prošle sezone titulom najboljeg strelca NBA lige.

Povezana vest:  Vujošević: Ne treba očekivati pobedu od 22 poena

-Još uvek nisam ni približno dobar košarkaš kakav želim da budem. Imam još toliko da radim na sebi – rekao je najbolji svetski košarkaš.

Osim njega vrlo je dobar u sastavu Mike Kriševskog u Turskoj bio i drugi igrač Tandera, 21-godišnji plajmejker Rasel Vestbrok, koji je u finalu Turcima zabio 14 koševa.

-Ponosni smo na obojicu. I Rasel i Kevin profitiraće ovim turnirom, koji im je doneo iskustvo mentalne izdržljivosti – rekao je generalni menadžer Oklahoma Sitija Sem Presti.

Povezana vest:  RED BULL KING OF THE ROCK, Srbija traži najboljeg street košarkaša za odlazak u Alkatraz!