obradovic_kznDAVIS CUP

Obradović: konačno nam je žreb bio naklonjen

 

Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je Tanjugu da je zadovoljan žrebom kojim je danas u Briselu odlučeno da naš Dejvis kup tim u prvom kolu Svetske grupe od 4. do 6. marta naredne godine bude domaćin selekciji Indije.

-Konačno nam je zreb bio naklonjen. Istina, Indija ima tim za repekt, a dubl Leander Paes – Maheš Bupati spada u svetski vrh – ocenio je Obradović.

On je podsetio da su naši igrači u pojedinačnoj konkurenciji mnogo bolje rangirani na ATP listi.

-Činjenica je da imamo kvalitetnije singl igrače od Indije čiji se najbolje rangirani teniser Somdev Deverman nalazi na 117. mestu ATP liste – precizirao je Obradović.

Selektor našeg tima je naglasio da je za razliku od 2008. i 2009, kada smo u prvom kolu igrali protiv Rusije, odnosno Španije, današnji žreb otvorio put Srbiji ka vrhu Dejvis kupa i u 2011. godini.

Obradović je naveo da bi u slučaju prolaza u drugo kolo mogući protivnik našim najboljim teniserima bila reprezentacija Rusije.

-Ukoliko do tog susreta dođe igrao bi se na našem terenu i bili bismo u mnogo povoljnijoj situaciji nego pre dve godine u Moskvi kada nam je tim bio oslabljen zbog bolesti igrača – rekao je on.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, koja se pobedom protiv Češke proteklog vikenda u Beogradu prvi put u istoriji plasirala u finale elitnog takmičenja, tvrdi da snaga naše reprezentacije leži u „timskom duhu“.

-Verujem da će naši teniseri u istoj atmosferi u kojoj su savladali Češku igrati i protiv Francuske početkom decembra u Beogradu – zaključio je Obradović.

Povezana vest:  WTA RIM, Šarapova u finalu turnira u Rimu