novak_djokovic_kina_slavljeATP ŠANGAJ 2010

Đoković: Osećao sam se izvanredno! Na redu Federer

 

Najbolji srpski teniser Novak Doković plasirao se u polufinale turnira masters serije u Šangaju, pobedivši u četvrtfinalu Španca Giljerma Garsiju Lopesa rezultatom 6:2, 6:2, a za ulazak u finale boriće se protiv Švajcarca Rodžera Federera.

Federer je danas u četvrtfinalu deklasirao Šveđanina Robina Soderlina sa 6:1, 6:1, pa će sutra imati priliku da se revanšira Đokoviću za poraz u polufinalu US opena.

Povezana vest:  Mekinro neće raditi sa Raonićem tokom Ju Es opena

-Danas sam se osećao izvanredno na terenu. Garsija Lopes je prethodnih sedmica igrao odličan tenis. Pobedio je i Nadala u Bangkoku i znao sam da ne smem da mu dopustim da nametne svoju igru – rekao je Đoković.

Drugi igrač sveta kaže da je meč bio dosta teži nego što bi moglo da se zaključi na osnovu rezultata.

Povezana vest:  FED CUP, FINALE 2012, Kvitova: Biće nam teško protiv Ane i Jelene

-Znao sam da je teren brz i da Garsija Lopes udara veoma snažno sa osnovne linije. Terao me je da svaki poen pošteno zaradim. Znam da pobeda od 6:2, 6:3 izgleda laka, ali nije bilo tako. Bukvalno u svakom trenutku morao sam da budem maksimalno koncetrisan da bih na pravom mestu i na pravi način čekao brze lopte koje su dolazile s druge strane terena – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Đoković: Vajda sigurno ostaje na čelu mog tima

Meč između Đokovića i Federara na programu je sutra od 14 časova, a u dosadašnjim duelima Švajcarac je bio uspešniji i vodi 10:6.

U drugom polufinalu sastaće se Britanac Endi Marej i Argentinac Huan Monako. Marej je u četvrtifinalu pobedio Francuza Žoa Vilfreda Congu rezultatom 6:2, 6:2, dok je Monako savladao Austrijanca Jirgena Melcera sa 6:7 (6:8), 7:5, 6:2.