elena_dementijevaWTA DOHA

 

Jelena Dementijeva završila karijeru

 

Olimpijska šampionka u tenisu Ruskinja Jelena Dementijeva saopštila je danas da će okončati karijeru posle završnog godišnjeg turnira u Dohi.

Dementijeva koja je imala problema sa povredama ove godine, ali i uspela da osvoji dve titule, danas se nije plasirala u polufinale turnira u Dohi, pošto je izgubila od Italijanke Frančeske Skjavone sa 0:2 (4:6, 2:6).

Povezana vest:  Đoković: Znam da kontrolišem emocije u teškim duelima

Odluku je saopštila plačući na ceremoniji posle meča, okružena prijateljima i majkom Verom.

-Ovo je toliko emocionalno. Teško je reći zbogom. Znam da ćete mi nedostajati – rekla je 29-godišnja Dementijeva.

Ostale igračice su stajale sa poštovanjem i opisale je kao tešku protivnicu i pravog profesionalca.

-Ona je jedna od igračica uz koju sam odrasla kao juniorka. Lepo je videti kako se raduje nečem novom u svom životu. Ona je jedna od najprofesionalnijih igračica i jedna od najlepših devojaka na terenu – rekla Belgijanka Kim Klajsters pokušavajući da zadrži suze.

Povezana vest:  ATP JAPAN, Troicki i Kas poraženi u četvrtfinalu dubla

Ruskinja Vera Zvonarjeva rekla je da je čula ranije ove godine da će Dementijeva završiti karijeru i da se divi kako je uspela da prevaziđe probleme sa ramenom, potkolenicom i skočnim zglobom i da se plasira na završni turnir po 10. put.

-Jelena je veliki igrač i velika inspiracija za mnoge mlade Ruse. Ona je uzor. Pogledajte kakvu sjajnu karijeru je imala. Sada će mnogi u Rusiji biti tužni – rekla je Zvonarjeva.

Povezana vest:  US OPEN 2013, Serena Vilijams odbranila titulu na Ju-Es Openu