novak_djokovic_kina_1Đoković: Cilj je polufinale

 

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da mu je cilj da na završnom ATP turniru sezone ostvari bolji rezultat nego prošle godine i da u Londonu stigne barem do polufinala.

-Vrlo važan turnir. Kruna sezone. Četvrti put uzastopce sam među osam najboljih na svetu. Vrlo sam zadovoljan zbog toga. Želim da budem bolji nego prošle godine, da stignem barem do polufinala – naveo je treći teniser sveta

ATP je podsetio da je Đoković ove sezone imao više problema nego prethodne, kada je osvojio pet titula. U prvih šest meseci ove sezone pobedio je samo u Dubaiju i bilo je očigledno da je u padu forme.

Povezana vest:  Marej osvojio turnir u Beču

-Bilo je puno uspona i padova ove sezone. Prvih šest meseci nisam igrao svoj najbolji tenis. Neke sporedne stvari su me ometale. Imao sam i zdravstvenih problema, nisam bio potpuno spreman. Više sam razmišljao o tome nego o igri – naveo je 23-godišnji Beograđanin.

Drugi deo sezone, ipak, doneo je bolju formu Đokovića, koji je igrao polufinale Vimbldona, finale na Otvorenom prvenstvu SAD, a zatim pobedio u Pekingu.

-Od Vimbldona je sve krenulo na bolje. Potom i Ju-Es Open, koji je za mene verovatno najbolji turnir sezone. Zatim i Peking. Sada pokušavam da održim taj nivo. Osećam samopouzdanje, koje ne želim da izgubim – kazao je Đoković.

Povezana vest:  HOPMAN KUP, Amerikancima šesta titula Hopman kupa

-Svi se razlikujemo, drugačiji smo. Lično volim da uživam u životu, i na terenu i van njega. Volim da razgovaram sa fanovima, da imitiram kada mi nešto padne na pamet. Da budem spontan – rekao je Đoković, koji je poznat po imitacijama kolega tenisera.

Nešto slobodnije ponašanje, međutim, ne znači i da Đoković neozbiljno shvata profesionalne obaveze, što dokazuje i činjenica da je treću godinu u nizu među trojicom najboljih na svetu.

Povezana vest:  Veteran Ferero osvojio trofej u Štutgartu

-Pobeda je moja motivacija. Nebitno je da li na grend slemu ili nekom drugom turniru. To je nezamenljiv osećaj. Verovatno najlepša moja teniska uspomena je pobeda na Otvorenom prvenstvu Australije 2008. Godine – istakao je Đoković, koji će u Londonu igrati u Grupi A sa Rafaelom Nadalom, Tomasom Berdihom i Endijem Rodikom.

Sezonu će, za razliku od ostalih kolega, završiti tek posle finala Dejvis kupa u kome će Srbija igrati sa Francuskom.