nadalATP LONDON

Nadal prvi finalista završnog turnira u Londonu

 

Prvi teniser sveta, Španac Rafael Nadal plasirao se danas, prvi put u karijeri, u finale završnog ATP turnira u Londonu.

Nadal je pobedio domaćeg igrača Endija Mareja sa 2:1 u setovima (7:6, 3:6, 7:6).

U meču koji je trajao tri sata i 12 minuta Nadal je osvojio 109, a Marej 114 poena.

Povezana vest:  Ivanović zaustavljena u polufinalu

Prvi set odlučen je u tajbrejku, pošto nijedan teniser nije dozvolio protivniku brejk loptu. Nadal je poveo sa 5:3, ali je Marej, izjednačio na 5:5, posle poena tokom kojeg su teniseri razmenili 36 udaraca. Španac je, nakon toga, posle greške Mareja iskoristio prvu set loptu i poveo u meču.

U drugom setu Marej je igrao mnogo bolje, napravio dva brejka, prvi u sedmom gemu i izjednačio na 1:1. Nadal je dobro počeo odlučujući set i čuvao brejk prednosti, ali u osmom gemu, na servis protivnika nije iskoristio meč loptu, kao ni u narednom gemu, nakon čega je Britanac izjednačio na 5:5.

Povezana vest:  ATP BARSELONA, Tipsarević lako do četvrtfinala

Pobednik je odlučen u tajbrejku, koji je Marej dobro počeo i poveo sa 3:0. Ali, Nadal se nije predavao, uspeo je da izjednači, a nakon toga i iskoristi treću meč loptu za svoje deveto finale u sezoni.

Nadal će u finalu igrati protiv pobednika duela drugog i trećeg tenisera sveta Švajcarca Rodžera Federera i Novaka Đokovića iz Srbije.

Povezana vest:  ATP KUP KREMLJA, Viktor Troicki osvojio prvu titulu u karijeri