Srpski teniser Novak Djoković izjavio je da mu je žao što je Kei Nišikori danas morao da preda zbog povrede i rekao da se raduje polufinalu Otvorenog prvenstva Australije.

„Učiniću sve da se maksimalno spremim za novo polufinale. Ovde sam osvojio prvi grend slem trofej kada sam imao 20 godina i to mi je otvorilo mnoga vrata“, rekao je Djoković posle meča u Melburnu.

Povezana vest:  Marej prošao u četvrtfinale i obezbedio London

Japanac Kei Nišikori zbog povrede je predao Djokoviću četvrtfinalni meč prvog grend slem turnira u sezoni.

„Želim mu brz oporavak i žao mi je što nismo imali kompletan meč“, kazao je Djoković.

Protivnik u borbi za finale prvog grend slem turnira u sezoni biće mu 31. teniser sveta, Ludovik Puj iz Francuske.

„Radujem se duelu. Puj je imao nekoliko skalpova na velikim turnirima i ne plaši se da igra najbolje na najvećoj sceni u sportu. Očekujem da će biti pun samopouzdanja“, naveo je srpski teniser.

Povezana vest:  Endi Marej postao otac

Upitan je i za drugo polufinale, a posebne reči imao je za Stefanosa Cicipasa, za koga je rekao da je „jedan od predvodnika sledeće generacije“.

„Igrao je neverovatan tenis na ovom turniru, posebno protiv Rodžera Federera, to je bio jedan od najkvalitetnijih mečeva poslednjih godina. Nije lako igrati protiv najboljih tenisera ikada. Odajem mu priznanje jer igra zrelo i tako dobro. Igra divan tenis u poslednjih godinu dana“, rekao je Djoković.

Povezana vest:  WTA ČARLSTON, Poznate učesnice četvrtfinala

Cicipas će u drugom polufinalu igrati protiv Rafaela Nadala.