grupna_trofejDAVIS CUP FINALE

Tipsarević i Monfis otvaraju finale Dejvis kupa

 

Finalni meč Dejvis kupa teniskih reprezentacija Srbije i Francuske počeće duelom Janka Tipsarevića i Gaela Monfisa, odlučeno je danas žrebom u Beogradu. Prvi meč počinje u 14 sati u Beogradskoj areni, a drugi meč između Novaka Đokovića i Žila Simona počinje odmah po završetku prvog meča.

U subotu je od 15 sati na programu meč dublova, Nenad Zimonjić I Viktor Troicki igraće protiv Majkla Ljodre i Arnoa Klemona. Poslednjeg dana takmičenja, u nedelju, od 13 sati počinje meč Đokovića i Monfisa, a posle toga na programu je duel Tipsarevića i Simona.

Povezana vest:  Serena Vilijams završava godinu na prvom mestu WTA liste

Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović pozdravio je goste iz Francuske, sponzore Dejvis kupa i poželeo igračima mnogo sreće u predstojećem finalu.

-Imamo predivnu publiku koja će svaki dobar potez protivnika pozdraviti aplauzom. Bitna je dobra sportska atmosfera za vreme Dejvis kupa – rekao je Živojinović.

On je zahvalio teniserima Srbije i dodao da je ponosan što je predsednik saveza koji ima takvu reprezentaciju.

Povezana vest:  JU ES OPEN 2011, Janković, Jovanovski i Ivanović danas igraju dubl mečeve

-Neka pobedi bolji. Nisu slučajno reprezentacije Francuske i Srbije stigle do finala – rekao je Živojinović.

Predsednik Francuskog teniskog saveza Žan Gašasen naglasio je da je ovo 16 finale za njegovu reprezentaciju i prvo posle osam godina.

On je zahvalio francuskim teniserima na predivnim trenucima koje su do sada priredili i zaključio da oni znaju da „avantura još nije završena“.

-Cela Francuska je uz vas kako biste osvojili 10. ‘salataru’. Srbija prvi put igra u finalu Dejvis kupa, međutim, poslednjih godina njeni igrači su u svetskom vrhu. Znam da Srbija nije pobeđena u ‘Areni“, ali Francuska je poslednje dve titule osvojila u gostima – rekao je Gašasen.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2013, FINALE, Srbija danas igra odlučujuće mečeve u Dejvis kupu

Trofej Dejvis kupa osvojiće ekipa koja osvoji tri poena. Selektori reprezentacija Bogdan Obradović i Gi Forže imaju pravo da zamene igrače do sat vremena pre početka meča.

Reprezentacija Srbije prvi put igra u finalu Dejvis kupa, a Francuska je u finalu 16. put. „Trikolori“ su do sada devet puta osvajali „salataru“.