england-footballFA osudio nerede navijača u Birmingemu

 

Fudbalski savez Engleske (FA) je danas osudio sinoćne nerede navijača posle četvrtfinalne utakmice Liga kupa između Birmingema i Aston Vile i pokrenuo je istragu o incidentima. Birmingem je na svom terenu pobedio Aston Vilu sa 2:1 i plasirao se u polufinale Liga kupa. Domaći navijači su uleteli na teren posle utakmice i bacali pirotehnička sredstva na protivničke navijače.

Povezana vest:  3. KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE, REZULTATI, Zvezda ubedljiva

Pristalice Aston Vile su nakon toga počeli da lome stolice i bacali ih na teren.

-U potpunosti osuđujemo postupke osoba koje su umešane u nerede na stadionu Sent Endrjuz. FA se gnuša nasilničkog ponašanja i zahtevamo od klubova i nadležnih da pronađu izgrednike i nametnu im stroge kazne, uključujući i zabranu ulaska na stadione“, navodi se u saopštenju FA.

Povezana vest:  Crvena zvezda u finišu srušila otpor Napretka

-FA će u saradnji sa nadležnima sprovesti istragu – dodaje se.

Neredi na stadionu mogli bi da pogoršaju ugled kandidature Engleske za dobijanje Svetskog prvenstva 2018. godine, uoči današnjeg glasanja Svetske fudbalske federacije (FIFA).

FIFA će tajnim glasanjem u Cirihu danas izabrati domaćine Svetskog prvenstva 2018. i 2022. godine. Odluka se očekuje oko 16 sati po sredenjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  Hut u bolnici, sumnja se da ima meningitis

Pored Engleske, za dobijanje organizacije Mundijala 2018. Godine prijavila se Rusija, a zajedničke kandidature poslale su Holandija i Belgija i Španija i Portugal. Kandidati za dobijanje Svetskog prvenstva 2022. godine su Australija, Japan, SAD, Katar i Južna Koreja.