SKUPSTINA_GRADA_NOLEPROSLAVA DEJVIS KUPA

Đoković: Za ovaj balkon mi sportisti živimo

 

Teniska reprezentacija Srbije proslavila je danas titulu u Dejvis kupu sa navijačima ispred Skupštine Grada Beogradu. Teniseri Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, i selektor Bogdan Obradović govorili su prisutnima kojih je u prohladnoj noći bilo nekoliko hiljada.

Đoković je zahvalio navijačima koji su došli da sa reprezentacijom proslave titulu u Dejvis kupu.

-Pozdravio bih sve, znam da je hladno, ali ste došli. Imao sam priliku da budem na ovom balkonu, posle osvajanja gren slem titule. Za ovaj balkon mi sportisti živimo i radimo – da bismo stali ovde ispred vas i slavili naše uspehe – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Ðoković: Ne verujem da ću igrati "miks dubl" u Londonu

On je dodao da ekipa Srbije ima nešto što drugi nemaju, a to je da nisu prijatelji samo u tenisu, već su i lični prijatelji, i ocenio da ih je to dovelo do titule. Selektor reprezentacije Bogdan Obradović naglasio je da su se dogovorili da „prave velike rezultate“.

-Ovo što smo uradili – uradili smo za sve vas – rekao je Obradović.

Najbolji dubl igrač Srbije, Nenad Zimonjić, objasnio je da nije gubio nadu za vreme finala sa Francuskom jer je imao pored sebe Novaka, Janka i Viktora.

Povezana vest:  Boris Butulija dvoranski šampion Srbije u konkurenciji do 16

-Uz podršku publike i uz naše dobre igre uspeli smo da dođemo do titule. Svaki trofej je poseban, ali ovaj sa reprezentacijom mi mnogo znači. Igrati finale pred svojom publikom je nešto najlepše što čovek može da poželi – rekao je Zimonjić, koji je na proslavu došao sa suprugom i dvogodišnjiim blizancima.

Teniser Janko Tipsarević zahvalio je svima što su došli ispred Skupštine Grada.

-Ovo mi je jedan od najlepših trenutaka u životu – rekao je Tipsarević i zahvalio se ostalim članovima reprezentacije što su deo njegovog života.

Viktor Troicki je izašao na terasu noseći u rukama Novaka Đokovića.

Povezana vest:  ATP TORONTO, Ðoković u četvrtfinalu

-Hvala vam ljudi. Ovo je neverovatan trenutak. Pomogli ste nam stvarno mnogo. Nadam se da će biti još ovakvih trenutaka. Vidimo se – rekao je Troicki.

Na terasi Skupštine Grada bio je ceo Dejvis kup tim koji je učestvovao u osvajanju titule, generalni sekretar Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić i predsednik TŠ Slobodan Živojinović.

U proslavi je učestvovao i Vlado Georgijev koji je zajedno sa teniserima otpevao nekoliko pesama.

Reprezentacija Srbije osvojila je titulu u Dejvis kupu, pošto je juče u „Beogradskoj areni“ savladala selekciju Francuske sa 3:2.

PHOTO: ataimages.rs i TSS

SKUPSTINA_GRADA_GLEDAOCI