Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je danas da je koncentrisan na povratak takmičenjima sledeće sezone, uključujuči i Olimpijske igre u Tokiju, dok se oporavlja od dvostruke operacije kolena.

„Osećam se mnogo bolje. Još nisam na nivou da mogu u potpunosti da igram tenis. Zapravo, cilj je da se spremim za narednu godinu“, rekao je Federer, odgovarajući na pitanja navijača putem interneta.

Povezana vest:  WIMBLDON 2012, Britanac Marej i Danac Nilsen osvojili trofej u dublu

Federer je rekorder sa 20 grend slem titula, ali tokom karijere nije osvojio olimpijsko zlato u singlu. On je osvojio zlato u dublu sa sunarodnikom Stenom Vavrinkom 2008. u Pekingu.

On je podvrgnut operaciji kolena u februaru, ali je prošlog meseca rekao da je morao na dodatnu artroskopiju kolena zbog problema koji su se pojavili tokom oporavka.

Povezana vest:  JU ES OPEN 2011, Karlos Berlok: Ja sam žrtva vanzemaljaca, Đoković je sa druge planete

Švajcarac nije mnogo propustio, pošto su takmičenja prekinuta zbog pandemije korona virusa i trebalo bi da se nastave početkom avgusta.

On je govorio u vreme kada bi, da je zdravstvena situacija u svetu normalna, počela druga nedelja Vimbldona, grend slem turnira koji je osvajao osam puta.

Federer se setio meča iz 2001. godine u četvrtoj rundu, kada je pobedio branioca titule Pita Samprasa i rekao da je to možda najvažniji meč koji mu je odredio karijeru.

Povezana vest:  Tipsarević uzeo set, ali Anderson u trećem kolu

„Mislio sam da ako mogu da pobedim Pita Samprasa na Vimbldonu, da mogu da pobedim svakog igrača, na svakom terenu“, odgovorio je Federer na pitanje navijača.