joachim_johanssonJoakim Johanson traži pozivnicu za PBZ Zagreb Indoors

 

Tek nešto više od dva nedelje deli nas od početka 6. izdanja PBZ Zagreb Indoorsa. Uz potvrdu nastupa svih najboljih hrvatskih tenisača, kao i povratak Gorana Ivaniševića u paru s Marinom Čilićem, potvrđeno je i da će pozivnice za glavni turnir biti dodeljene Franku Škugoru i Antoniju Veiću.

Povezana vest:  Bojana Jovanovski bez polufinala u Hobartu

Vlasnik treće pozivnice zasada još uvek nije poznat, a krug zainteresovanih je širok. Iz njega se izdvaja ime 28-godišnjeg Šveđanina Joakima Johansona koji se nakon pet godina borbe s raznim povredama i obilaženja raznih lekara pokušava vratiti na ATP Tour. Jedini nastup prošle godine imao je u 1. kolu Davis Cupa protiv Argentine (poraz od Leonarda Majera).

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Poraz Tipsarevića od Žila Simona

Johanson je u Švedskoj poznat pod nadimkom Pim-Pim, a nije ni u kakvoj rodbinskoj vezi s Tomasom Johansonom, pobednikom Australian Opena 2002. godine. Bio je polufinalista US Opena 2004., a na ATP listi se uspeo čak do 9. mesta u februaru 2005, dan nakon što je u finalu turnira u Marseju pobedio Ivana Ljubičića i osvojio svoj treći, ujedno i poslednji ATP naslov.

Povezana vest:  Kvitova ispala od 108. na svetu, izgubila dva seta s nulom

Ime dobitnika poslednje pozivnice za glavni žreb biće poznato neposredno pred početak PBZ Zagreb Indoorsa.