KZN_JANUAR_GRUJAPodnet zahtev za pokretanje postupka protiv Orlandića

 

Petorica članova Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije (UO TSS) podneli su zahtev za pokretanje disciplinskog postupka, postupka za nadoknadu štete i postupka za udaljenje sa rada protiv direktora TSS Dušana Orlandića, saopšteno je danas.

Potpredsednik UO TSS Milan Jerinkić i članovi UO Dušan Grujić, Stevan Pavlov, Nešo Pužić i Borivoj Ćurčić podneli su zahtev protiv Orlandića zbog toga što je, kako je navedeno, u više navrata počinio više krivičnih dela zloupotrebe ovlašćenja iz koristoljublja, falsifikovanja službene isprave i klevete. Navodi se da je Orlandić prevario javnost jer je naveo da su Jerinkić, Grujić, Puzić, Ćurčić i Pavlov provalili u prostorije TSS, falsifikovali i zloupotrebljavali memorandum.

Orlandiću se na teret stavlja da nije kontrolisao štampanje duplih karata za finale Dejvis kupa, da su falsifikovani završni računi, kao i da poslednje četiri godine nije formirana inventarska komisija. Jerinkić je rekao da je obavešten da je u ponedeljak održana elektronska sednica UO TSS, na kojoj je od 15 članova osam glasalo pozitivno.

Povezana vest:  Đoković u četvrtom kolu Ju Es opena, Južni predao

On je istakao da je takav način održavanja sednice nelegitiman, pošto se na njoj ne može raspravljati o problemima, zbog čega nema uslova da se održi Skupština TSS koja je zakazana za 25. januar.

-Insistiramo na održavanju normalne sednice UO, pošto održavanje elektronske sednice nije dozvoljeno. O pitanjima statuta i finansijama ne može se odlučivati na takvoj sednici. Želimo da radimo u okviru normlanih, ljudskih i demokratskih granica – rekao je Jerinkić na konferenciji za novinare u Beogradu.

-Tako se ne može na Skupštinu. TSS po novom statutu prelazi u privatno preduzeće – to je teška privatizacija. (Predsednik TSS) Slobodan Živojinović i Orlandić rade suprotno interesu tenisa u Srbiji. Mi radimo po savesti – dodao je on.

Povezana vest:  Rodžer Federer: Moguće da je nagriženo Nadalovo samopouzdanje

Jerinkić je rekao da Nadzorni odbor traži da državni revizor proveri rad TSS i da nakon dobijanja izveštaja postoji mogućnost podnošenja krivične prijave protiv odgovornih. Potpredsednik Saveza rekao je da se za kandidata za predsednika TSS javljaju određeni sportski radnici i biznismeni kojima ne cveta posao, ali da će biti izabrani „pravi ljudi koji žele da daju svoj novac i pomognu sportu“.

Član UO Dušan Grujić rekao je da je TSS „nenormalno“ trošio novac tokom trodnevnog održavanja finala Dejvis kupa u Beogradu.

-Novac se trošio nenormalno u siromašnoj zemlji. Za tri dana keteringa potrošilo se više od 65.000 evra, 13.000 evra u jednom restoranu, milion dinara za gorivo, 20.000 evra za vozače. Čak su nam dali zajednički račun za Fed kup i Dejvis kup u iznosu od 104.347.443,05 dinara – rekao je on i istakao da su svi podaci stigli iz TSS.

Povezana vest:  Ekipni šampion Srbije za 2015 (konkurnecija do 16) je TK Crvena Zvezda

Grujić je rekao da tek sada priča o trošenju novca „pošto ranije nije bilo velikih rezultata i velikog novca“. On je podržao plan Srđana Đokovića, pošto je, kako je rekao, to u interesu srpskog tenisa, ali je istakao da i dalje ne razgovara sa ocem najbolje rangiranog srpskog tenisera.

Predsednik Teniskog saveza Beograda Goran Bubanj rekao je da TSS ne treba samo da prati rezultate reprezentativaca, već i da pomogne klubovima da se izvuku iz blata. On je ocenio da Živojinović ne radi dobro svoj posao.

-Oni koji su ga pre sedam godina izvukli iz kafane trebalo bi da ga odvedu negde da radi ono što najbolje zna – rekao je on.