mensfinal_30_09AO 2011

 

Đoković i Marej složni: Pehar u pravim rukama

 

Finalisti Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, srpski teniser Novak Đoković i Britanac Endi Marej, složili su se da je pobednički pehar zasluženo pripao trećem reketu sveta koji je čitav turnir odigrao na veoma visokom nivou.

Đoković je poručio da je do drugog Gren slem trofeja u karijeri stigao zahvaljujući „velikoj mentalnoj snazi“ tokom čitavog turnira.

On je napomenuo da se nakon razočaravajuće eliminacije u polufinalu Vimbldona prošle godine „nešto promenilo“ u njegovoj glavi i dodao da emocije kada on igra „uvek imaju veliki uticaj na dešavanja na terenu“.

-U međuvremenu sam uspeo da odvojim tenis od privatnog života što se povoljno odrazilo na moju igru. Svako od nas, uostalom, prolazi kroz krizu u karijeri – naveo je Đoković na konferenciji za novinare i dodao da je veliki uspeh za sportistu kada „prebrodi krizu, podigne formu i posveti se samo dešavanjima na terenu“.

Povezana vest:  ATP LISTA, Bez promene u vrhu ATP liste

Pobednik turnira u Melburnu ocenio je da nije bilo lako savladati Mareja u današnjem duelu, s obzirom da je vođena „teška psihološka borba“.

-Shavatam koliko je teško Mareju, pošto je imao priliku da osvoji prvi Gren slem u karijeri, ali on ima tek 23 godine i pred njim je još dosta toga – naglasio je Đoković.

Povezana vest:  AO 2014, Ivanovićeva bez polufinala na Australijan openu

On, međutim, smatra da su Španac Rafael Nadal i Švajcarac Rodžer Federer „dva najkvalitetnija tenisera na svetu“ i da su rezultati Mareja i njega „neuporedivi“ sa uspesima dvojice najbolje rangiranih igrača.

Upoređujući današnji trijumf sa pobedom na Otvorenom prvenstvu Australije pre tri godine, Đoković je rekao da se sada oseća mnogo bolje i da je „daleko iskusniji, snažniji, brži, mentalno jači i motivisaniji“.

-Ne želim da se zaustavim na ovome što sam postigao do sada. U narednom periodu trudiću se da ojačam svoje telo za izazove koji predstoje – poručio je najbolji srpski teniser.

Povezana vest:  FED CUP 2013, Jovanovski poražena od Kerber, Nemačka - Srbija 1:1

Njegov rival u finalnom okršaju smatra da je Novak u Melburnu odigrao „neverovatno dobro“.

-Razočaran sam zbog poraza, ali moraću da se pomirim da je Đoković danas bio bolji i da je zasluženo osvojio titulu – rekao je Marej.

Mladi Britanac, koji je u Melburnu drugi put uzastopno poražen u finalu trvrdi da će mu i narednih dana „biti teško“.

-Izgleda da neću moći da spavam. Više od svega sam želeo da se domognem prvog Gren slem trofeja. Nisam uspeo ovoga puta, ali ta želja kod mene, naravno, i dalje postoji i učiniću sve da je ostvarim – zaključio je Marej.