AIR Serbia Dejvis kup reprezentacija Srbije stigla je u Malagu kao jedan od favorita za osvajanje druge „salatare“ u istoriji. Selektor Viktor Troicki na put je poveo Lasla Đerea, Dušana Lajovića, Miomira Kecmanovića, Hamada Međedovića i Filipa Krajinovića, a čeka se da se priključi i najbolji teniser u istoriji planete Novak Đoković.

I stručni štab je pojačan pred F8 svetskog tenisa u Malagi. Selektoru Viktru Troickom i treneru Iliji Bozoljcu priključio se u ulozi savetnika Janko Tipsarević.

Povezana vest:  ATP SANKT PETERBURG, Tipsarević eliminisan na startu

Kakvi su prvi utisci iz Malage?
– Prvi dan je u Malagi. Brzo smo putovali, direktnim letom iz Beograda. Svi osim Novaka su tu. Odrađen je i prvi trening. Dobra je energija u ekipi i sve je u najboljem mogućem redu.

Mnogi vide AIR Serbia tim Srbije kao prvog favorita za osvajanje Dejvis kupa?
– Idemo meč po meč. Ne znam da li možemo da kažemo da smo glavni favoriti. Imamo Novaka i možemo da se nadamo, a imamo i želju da osvojimo „salatru“. Prvi protivnik je Velika Britanija, imaju probleme sa povredama, ali imaju i dosta kvalitetnih igrača.

Povezana vest:  ATP DUBAI, Ðoković i Tipsarević igraju sutra posle 16 sati

Pojačan je i stručni štab, tu je Janko Tipsarević?
– Logičan splet okolnosti. Želeli smo da budemo što jači u igračkom, ali i stručnom kadru. Janko je neko ko je sa nama osvojio „slataru“, i verujem da može mnogo da nam pomogne i u stručnom delu kao neko ko je ceo život u Dejvis kupu – zaključio je selektor AIR Serbia Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki.

Povezana vest:  AO 2015, Ana Ivanović poražena na startu Australijan opena

Foto: B.P./ATA Images