aleksandra_krunic

FED KUP 2011

Srbija pobedila Slovačku i plasirala se u Svetsku grupu

Fed kup reprezentacija Srbije savladala je danas Slovačku sa 3:2, u plej-of meču za popunu Svetske grupe, pošto su u dublu Jelena Janković i Aleksandra Krunićpobedile Danijelu Hantuhovu i Magdalenu Ribarikovu sa 2:1 (2:6, 7:5, 9:7).

Meč je trajao tri sata i 17 minuta.

Umorna Jelena Janković i Aleksandra Krunić boljom igrom u drugom i trećem setu uspele su da savladaju iskusnu dubl igračicu Hantuhovu i solidnu Ribarikovu, pa su sasvim zasluženo obezbedile plasman u Svetskoj grupi.

Povezana vest:  ATP MASTERS LONDON 2011, Tipsarević pobedio Ðokovića

U drugom setu Slovačka je povela sa 5:1 i kada su domaće teniserke pomislile da su završile posao Jankovićeva i Krunićeva osvojile su pet gemova za redom i preokrenule rezultat na 6:5, a zatim i završile ovaj set sa 7:5.

Teniserke Srbije nastavile su u istom tempu i u trećem setu. Povele su sa 1:0, Slovačka je izjednačila na 1:1 i rezultatska neizvesnost se nastavila do kraja meča.

Povezana vest:  Azarenka posle maratona bolja od Kerber

Kod rezultata 5:5, Slovačka je uspela da napravi brejk i povede sa 6:5, ali je Srbija takođe uzvratila brejkom za 6:6. U igri ekipa ništa se nije menjalo, pa je posle tri sata igre bilo 7:7 i nije

mogao da se pretpostavi ishod meča.

Srbija je zatim povela sa 8:7 i na servis protivnica osvojila i deveti gem u trećem setu.

Povezana vest:  Federer pobedio Nadala u egzibicionom meču

U ranijim današnjim susretima Ana Ivanović je predala zbog povrede meč Dominiki Cibulkovoj, a Jelena Janković je pobedila Danijelu Hantuhovu sa 2:1.

U jučerašnjim mečevima Cibulkova je pobedila Bojanu Jovanovski sa 2:1, a Ivanovićeva je savladala Hantuhovu sa 2:0.