nole_vimbldon_radost

VIMBLDON 2011

Đoković: Ispunio sam cilj, hoću da ispunim san

Srpski teniser Novak Đoković rekaonje danas da je osvajanjem prvog mesta na ATP listi ispunio svoj životni cilj, ali da pobedom na Vimbldonu želi da ostvari svoj san.

-Uspeli smo svi zajedno. Znam da će u ponedeljak pored mog imena stajati broj jedan, ali bez svog tima ne bih uspeo… Ostvario sam sada svoj životni cilj osvajanjem prve pozicije, a treba da ostvarim i svoj san i osvojim Vimbldon – rekao je Đoković.

On je danas u četiri seta pobedio Žo-Vilfreda Congu i plasirao se u finale Vimbldona, čime će osvojiti dovoljno bodova da u ponedeljak pretekne Rafaela Nadala na prvom mestu ATP liste.

Novinare u Londonu je zanimalo kakav je osećaj biti broj jedan na svetskoj listi i ispuniti svoj cilj, ali Đoković nije imao jasan odgovor.

Povezana vest:  Jovanovski zaustavljena na startu turnira u Nju Hejvnu

-Zaista, ne znam da opišem. Tek se završio meč, nisam ni stigao da se vidim sa svojom porodicom. Milion stvari mi je prošlo kroz glavu, detinjstvo, teren na kome sam počeo da igram… ovo je fenomenalan osećaj i nadam se da će zauvek ostati – rekao je novi svetski „broj jedan“.

Đoković je rekao da mu je do plasmana u finale Vimbldona osvajanje Dejvis kupa bila najveća radost u tenisu, ali da te dve stvari ne mogu da se porede, jer je igranje za reprezentaciju timska stvar.

-Vimbldon je prvo što znam od kada znam za tenis. Kada sam počeo da gledam, gledao sam Vimbldon i znao sam da je to poseban turnir – rekao je srpski teniser.

Povezana vest:  AUSTRALIAN OPEN 2012, Zimonjić i Ljodra u 3. kolu Australijan opena

Đoković je rekao da nije želeo da ga bilo šta poremeti u današnjem meču i da je uspeo da prevaziđe teškoće.

-Conga je tip igrača koji se hrani energijom publike i može da bude nezaustavljiv ako uđe u ritam. Bio sam malo razočaran što sam izgubio treći set, ali sam rekao sebi da treba da budem miran i da mu

ne dozvolim da se vrati u meč. Čim sam potom napravio brejk, povratio sam kontrolu meča – rekao je Đoković.

Protivnik u finalu Đokoviću će biti Rafael Nadal ili Endi Marej. On je kazao da će u svakom slučaju „izaći na teren i probati da pobedi – ali je analizirao obojicu igrača.

Povezana vest:  ATP RIM, Đoković pobedio Mareja, na redu finale sa Nadalom

-Ako budem igrao sa Rafom, biće to još jedan naš važan meč ove godine. Igrali smo četiri finala ove godine. Iako je sada drugačija podloga, verujem da mogu da pobedim. On je u nizu pobeda na

Vimbldonu… i zna kako se osvaja trofej ovde, a ja ne znam. U svakom slučaju, nemam šta da izgubim. Napadaću i pokušaću da nametnem kontrolu meča – rekao je Đoković.

-Endi je favorit domaće publike i želi da bude u finalu isto koliko i ja. Osim toga, on očajnički želi da osvoji svoj prvi grend slem. Sjajno igra u poslednja dva-tri meseca, a imamo i sličan stil igre – ocenio je srpski teniser.

-U svakom slučaju, s kime god da igram, biće izjednačeno – dodao je Đoković.