zreb_halmstad_grupna

DAVIS CUP 2011

Reprezentacija Srbije samouverena pred mečeve sa Švedskom

 

Selektor reprezentacije Srbije u tenisu Bogdan Obradović rekao je da današnji žreb za mečeve sa Švedskom, u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa, „nema puno uticaja“ jer svi igrači „mogu da podnesu pritisak“.

-Žreb, generalno, nema uticaj na naše igrače. Dovoljno su iskusni da mogu da podnesu pritisak igranja prvog meča i svejedno je ko prvi nastupa – kazao je Obradović novinarima u Halmštadu.

Selektor je naveo da očekuje da trenutno najbolji teniser sveta Novak Đoković bude spreman za nastup. On se, posle osvajanja Vimbldona i dočeka u Beogradu, juče pridružio ostalim reprezentativcima.

-Moj uspon, koji je dostigao vrhunac u ovoj sezoni, počeo je osvajanjem Dejvis kupa prošlog decembra. Ta pobeda dala mi je puno samopouzdanje za ono što sam uradio u ovoj godini – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Đoković šampion Melburna deveti put u karijeri

Najbolje rangirani teniser na svetskoj listi (ATP) dodao je da nije imao „nikakvu dilemu“ oko dolaska u Švedsku posle osvajanja Vimbldona.

-Danas ću probati podlogu i verujem da, bez obzira što je u pitanju velika promena kada se sa otvorenih terena uđe u halu, neće biti previše problema da se adaptiram – dodao je Đoković.

Đoković je kazao da zbog „zgusnutog kalendara“ teniseri imaju dilemu da li da „nastupaju za reprezentaciju ili da se odmore i oporave“.

Povezana vest:  Đoković: Srce mi je puno radosti kada se družim sa decom Najbolji teniser sveta Novak Đoković rek

-Moje mišljenje je da ciklus Dejvis kupa treba da se promeni u dvogodišnji i da o tome mora uskoro da se razgovara – dodao je on.

Đoković će se sutra sastati sa Ervinom Eleskovićem, koji je 355. na ATP listi. Taj meč je drugi na programu, posle duela Viktor Troicki – Mihael Ridersted, koji počinje u 13.00. Troicki je poručio da reprezentacija Srbije „ima kvalitet“ da odbrani trofej osvojen prošle godine.

-Smatram da imamo kvalitet da osvojimo trofej još koji put u godinama koje dolaze, a ovo je jedna od prilika. Protivnike znam, ali ih odavno nisam gledao. Moramo maksimalno ozbiljno da odigramo jer, iako smo favoriti, u ovom takmičenju iznenađenja su česta – ocenio je Troicki.

Povezana vest:  Preokret Lajovića za plasman u drugo kolo Pekinga

Drugog dana takmičenja, u subotu u 13.00, igraće se dubl, a za Švedsku će igrati Simon Aspelin i Robert Lindestad protiv Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića.

-Spreman sam potpuno posle povrede koju sam dobio u Londonu. Bio sam u Beogradu i dobro se odmorio. Verujem u pobedu Srbije u ovom susretu I spreman sam da dam svoj doprinos – kazao je Tipsarević.

U slučaju da posle dva dana mečeva nijedna reprezentacija nema prednost od 3:0, u nedelju bi trebalo da igraju Mihael Ridersted I Novak Đoković, a posle njih Ervin Elesković i Viktor Troicki. Prvi meč će početi u 11.00, a selektori imaju pravo da promene igrače koji će nastupati.