Iva Obradovic

VESLANJE SVETSKI KUP

Sutra počinje Svetski kup u Lucernu

 

Na Svetskom kupu u Lucernu Srbiju će predstavljati četverac bez kormilara, četverac bez kormilara za lake veslače, dubl skul sa dve posade i ženski skif, saopštio je danas Veslački savez Srbije. Svetski kup održaće se od 8. do 10. jula u Lucernu, a veslači Srbije juče su otputovali posle priprema na Bledu i Novom Sadu.

Na Svetskom kupu Srbiju će predstavljati šest posada:

Povezana vest:  SRPSKI OLIMPIJCI KRASE OVOGODIŠNJI SERBIA OPEN 2012.

četverac bez kormilara Miloš Vasić, Radoje Đerić, Goran Jagar I Miljan Vuković, četverac bez kormilara za lake veslače Milos Tomić, Miloš Stanojević, Nenad Babović i Nemanja Nešić, dubl skul Marko Marjanović i Dušan Bogićević, dve posade dvojaca bez kormilara Nikola Stojić i Goran Todorović, i Aleksandar Filipović i Jovan Popović, i ženski skif Iva Obradović.

Selektor veslačke reprezentacije Nebojša Ilić istakao je da „sve ide po planu“.

Povezana vest:  PLIVANJE, MILANSKI TROFEJ 2011, Nađa prva na 200 prsno

-Odradili smo prve treninge. Svi su zdravi i orni za start na Svetskom kupu. U toku dana biće žreb i ostaje posle toga da se taktički pripremimo za nastup – rekao je Ilić.

On je dodao da su sve reprezentacije došle u Lucern u najjačim sastavima i da će takmičenje biti izuzetno jako.

-Očekujemo od četverca bez kormilara, četverca bez kormilara za lake veslače i ženskog skifa da odveslaju u skladu sa svojim rejtingom i formom koju su pokazali u poslednje vreme – rekao je Ilić.

Povezana vest:  VESLANJE, SP 2013, Đerić i Vasić trijumfom direktno do polufinala

Prema njegovim rečima, u Lucernu će biti poslednja velika regatta uoči Svetskog prvenstva na Bledu, krajem avgusta i početkom septembra.

-Imaćemo dovoljno vremena da tempiramo formu za to takmičenje, najznačajnije u ovoj godini kada ćemo pokušati da izborimo vize za Olimpijske igre u Londonu – rekao je Ilić.