alisa_klejbanova_fed1

Ruska teniserka Ališa Klejbanova boluje od raka

Ruska teniserka Ališa Klejbanova na svoj 22. rođendan javno je obznanila da boluje od raka limfnog sistema nepoznatog uzroka.

Hočkinov limfom sprečio je 28. teniserku sveta da nastupi na poslednja dva Gren Slem turnira, Roland Garosu i Vimbldonu, ali Ruskinja je vrlo oprimistična što se tiče nastavka karijere.

-Danas mi je rođendan i želiim svima zahvaliti na predivnim porukama. Nisam pisala ništa već jedno duže vreme jer sam imala problema sa zdravljem. Bolujem od Hočkinovog limfoma odnosno jedne vrste raka – napisala je na službenoj strani ženske teniske organizacije WTA.

Povezana vest:  AO 2013, Đoković: Iskoristio sam psihološku prednost

– Išla sam na hemoterapije u Italiji i moram reći da zasad sve ide dobro. Iako, moram imati puno strpljenja jer lečenje teče sporo. Dobra vest je ta da ću nakon nekoliko meseci lečenja, ako se budem dobro osećala, moći vratiti tenisu. Nedostaje mi igranje, nedostaju mi navijači, prijatelji, udaranje loptice, ma sve… Tenis je bio moj život poslednjih 15 godina – napisala je Ruskinja.

Povezana vest:  U eksploziji automobila poginuo teniski predsednik Moldavije

-Ja sam jaka osoba, pokazala sam to i pre. Ali, ovo je drugačija situacija od svih dosadašnjih. Ovo je najteže razdoblje mog života, ali uverena sam da ću pobediti ovu bolest. Samo je pitanje strpljenja i vremena – zaključila je Klejbanova.

Mnoštvo poruka podrške odmah je počelo dolaziti od svih teniserki s tura što će dati dodatnu motivaciju Klejbanovoj da pobedi u najvažnijem meču karijere.

Povezana vest:  Finale Dejvis kupa u 02 Areni u Pragu

Ruskinja je dosad osvojila dva WTA naslova u pojedinačnoj i pet u konkurenciji parova, a najbolji dosadašnji renking bilo je 20. mesto.