serena_vilijams

WTA TORONTO

Serena Vilijams osvojila drugi uzastopni naslov

Američka teniserka Serena Vilijams pobednica je turnira u Torontu. Vilijams je u finalu bila bolja od Australijanke Samanthe Stosur sa 6-4, 6-2.

U prvih osam gemova prvog seta obe su teniserke držale svoj servis ne dopustivši jedna drugoj nijednu priliku za oduzimanje servisa. Međutim, u devetom gemu, na servisu Australijanke, mlađa sestra

Povezana vest:  Ivanović zaustavljena u drugom kolu Birmingema

Vilijams napravila je krucijalni break koji je odredio daljnji tok susreta. Amerikanka je bez problema držala svoj servis kojim je osvojila prvi set rezultatom 6-4.

Vilijams je u istome ritmu nastavila igrati i u drugome setu te je odmah na početku ponovno oduzela servis Stosur i povela sa 2-0. Australijanka je nakon puno muke u trećem gemu drugoga seta uspela da zadrži svoj servis, ali joj to nije pošlo za rukom u svom idućem servis gemu kada ju je Amerikanka breaknula i povela s 4-1 uz dva breaka viška. Stosur je svoju prvu break-priliku dočekala u osmome gemu kada je Vilijams servirala za meč. Amerikanka je odličnim servisom neutralizovana jedinu priliku za obrat i s tri uzastopna poena osvojila svoj drugi uzastopni naslov od svog povratka (osvojila San Diego).

Povezana vest:  Feder lako i ubedljivo do pobede nad Nišikorijem

Vilijams je tako uzvratila Australijanki za poraz u četvrtfinalu Roland Garosa prošle godine kada je Stosur slavila sa 8-6 u trećem setu. Isti obračun mogli bi gledati i u nedelji koja sledi kada će, ukoliko obe prođu prvo kolo turnira u Sinsinatiju, ponovno morati jedna protiv druge na teren, ali ovoga puta u drugome kolu.