branko_zivanovic_i_sreten_stankov

EP POLJSKA

Orlići bez medalja na Prvenstvu Starog kontinenta

 

Završeno je evropsko prvenstvo u rvanju, u sva tri stila. Jedinu medalju za Srbiju donela je Una Tuba koja se u konkurenciji devojčica okitila odličjem. U grčko rimskom stilu Srbiju su predtavljala petorica takmičara.

Prvog dana takmičenja u grčko rimskom stilu nastupila su dvojica rvača – Živica Ostojić i Božidar Baltić. Obojica nisu imala sportske sreće i ispali su u prvom kolu. Ni danas, drugog dana grčko rimskog stila preostala trojica nisu uspeli da se domognu pobedničkog postaolja.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Svečana akademija povodom 100 godina rvačkog sporta u Srbiji

Čabi Valentin (do 63 kg) izgubio je od Gruzijca Giorgi Toidze sa 2:0 (7:0,6:0). Litvanac Stankevičijus, u  kategoriji do 76 kilograma pobedio je Vladimir Stanković sa 2:0 (4:0,3:0). Litvanac je u narednom kolu izgubio od Šveđanina Jonatana Jergsgrina.

Branko Živanović u najtežoj kategoriji, do 100 kilograma, pobedio je u prvom kolu Turčina Cibira sa 2:1 (5:0,0:2,3:1) ali je u drugom kolu izgubio od predstavnika Azerbejdžana Čopsijeva sa 2:0 (1:0,7:3) sa tom pobedom Živanović, član beogradskog Radničkog zauzeo je osmo mesto na EP u Poljskoj.

Povezana vest:  KUP KUPOVA EVROPE – Ankara 2010, Partizan osvojio trojef Kup Kupova Evrope

Podsećanja radi juče su nastupila dvojica srpskih kadeta. U kategoriji do 50 kilograma nastupio je Živica Ostojić. Ostojić je bio slobodan prvo kolo a u drugom je izgubio od Rumuna Georgea Gabora sa 2:0 (4:0,1:0). Božidar Baltić (do 69 kg) u prvom kolu izgubio od Turčina Batuhana Kojunčua sa 2:0 (1:0,7:1).