djokovic_2011_US_Open_peharATP JU ES OPEN 2011

Svetske agencije: Ðoković nadigrao Nadala i pokazao zašto je najbolji

Svetske agencije opširno su noćas izveštavale o trijumfu Novaka Ðokovića na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku, ističući da je pobedom nad Špancem Rafaelom Nadalom pokazao zašto je zaista najbolji teniser na svetu.

Ðoković je pobedio Nadala sa 3:1 u setovima – 6:2, 6:4, 6:7 (3:7), 6:1.

Agencija Rojters je navela da je Ðoković nadigrao Nadala i da je pokazao majstorstvo u taktici i preciznosti, napominjući da mu je to prva titula na Ju Es Openu, pošto je prethodno dva puta bio savladan u finalu.

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Troicki se plasirao u drugo kolo Vimbldona

Nadal, ma koliko da se trudio, nije uspeo da stane na put Srbinu, koji je igrao na izuzetno visokom nivou uprkos jakom vetru, dodala je britanska agencija.

Agencija AP je naglasila da je Ðoković odigrao skoro savršen meč i da se u brilijantno vratio u igru, „šetajući“ Nadala iz jednog u drugi ugao terena.

Meč je trajao četiri sata i 10 minuta, navela je američka agencija, napominjući da su Ðoković i Nadal odigrali na desetine poena tokom kojih su razmenili i do 15 udaraca.

Povezana vest:  Ðoković protiv Staraćea, Tipsarević sa Kverijem

Francuska agencija AFP osvrnula se na tajm aut koji je Ðoković tražio na početku četvrtog seta, kao i na njegovu izjavu da „nije nepobediv“.

Ali ta skromnost nije sprečila 24-godišnjaka, tenisera broj jedan, da već razmišlja o novim izazovima, dodaje AFP.

Ðoković je ostvario 64. pobedu ove sezone i osvojio četvrtu gren slem titulu, prvu na Ju Es Openu, ukupno 28. ATP trofej u karijeri.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2013, Đoković: Bio sam skoncentrisan, bitno je da smo poveli

Prvi reket sveta u nezaboravnoj 2011. godini osvojio je 10 trofeja – gren slem titule na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, Otvorenom prvenstvu Engleske u Vimbldonu i Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku, kao i titule na mastersima u Indijan Velsu, Majamiju, Madridu, Rimu i Montrealu i na turnirima u Dubaiju i Beogradu.

Trijumfom na Ju Es Openu Ðoković je do kraja godine obezbedio poziciju broj jedan na svetskoj rang listi, a tek je šesti teniser u open eri sa tri gren slem titule u jednoj sezoni.