janko_tipsarevic_trening (1)

DAVIS CUP 2011

Del Potro lako savladao Tipsarevića, Argentina vodi 2:0

 

Muška teniska reprezentacija Srbije gubi protiv Argentine sa 2:0 posle prvog dana polufinala Dejvis kupa koje se u Beogradskoj areni igra do nedelje 18. septembra. Drugi poen Argentini doneo je Huan Martin Del Potro koji je savladao Janka Tipsarevića sa 7:5, 6:3, 6:4.

Prethodno je u prvom meču David Nalbandijan bio bolji od Viktora Troickog sa 3:1 u setovima.

Tipsarević ni u jednom trenutku u današnjem meču nije imao šansu za preokret protiv izuzetno raspoloženog i pre svega skoncentrisanog Del Potra. Argentinski teniser je tokom čitavog duela bio na korak ispred Tipsarevića i po brzini reagovanja i po efikasnosti udaraca.

Povezana vest:  WTA RIM, Ivanovićeva u drugom kolu

Upravo neefikasnost, neiznuđene greške i sporost tokom većeg dela susreta koštala je Tipsarevića pobede koja bi Srbiji donela olakšanje za nastavak susreta. Ovako, ostaje nada da će dubl u subotu uspeti da smanji rezultat na 2:1 i branioca titule ostavi u igri za ulazak u finale.

Janko je u prvom setu današnjeg meča prepustio inicijativu Del Potru koji u desetom gemu nije iskoristio prve dve set lopte na servis našeg igrača, ali je zato nadoknadio propušteno u 12. gemu kada je od vezane tri brejk set lopte iskoristio drugu.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2010, Troicki protiv Južnjog u trećem kolu Rolan Garosa

Tipsarević je i u nastavku meča igrao sporo, a Del Potro je iskoristio očigledan manjak snage protivnika i došao do vođstva od 4:1, pa zatim i do 5:2, završivši set svojim servisom – 6:3.  Srpski igrač je u trećem setu očigledno shvatio gde je grešio u prethodna dva dela igre, naglo je ubrzao kretanje, a udarci su mu postali energičniji.

Povezana vest:  ATP PARIZ, Soderling u finalu turnira u Parizu

Takav pristup igri omogućio mu je priključak na „lokomotivu“ argentinskog tenisera, koji je međutim, bio kratkog daha. Del Potro nije želeo da prokocka zarađeno, nego je nastavio sa snažnim servisima, kojima je stalno bio „za petama“ našem teniseru.

Tipsarevićev servis je u sedmom gemu pao pod pritiskom Del Potra (4:3) koji je tada pun samopouzdanja servirao za vođsto od 5:3, da bi na kraju stavio pečat na ovaj meč još jednim ubedljivim servisom 6:4.