davis-cup

DAVIS CUP 2011

Tursunov doneo pobednički bod Rusima

U poslednjem i odlučujućem meču Rusije i Brazila za ostanak u Svetskoj grupi Davis Cupa, Dmitrij Tursunov je s 3-1 u setovima pobedio Rikarda Mela.

Nakon što je Mihail Južni spasio meč loptu protiv Tomasa Belučija i dobio taj dvoboj s 14-12 u petom setu, Tursunov je bio bolji od Mela, te tako osigurao nastup Rusiji u Svetskoj grupi Davis cupa iduće godine.

Povezana vest:  Šarapova osvojila Madrid

Ruski tenisere poveo s 2-0 u setovima, a pad igre u trećem ga nije poremetio, te je četvrti set glatko rešio u svoju korist sa 6-2. Tursunov je ipak za 80 pozicija bolje rangiran (40 – 120 ATP), a to je i dokazao na terenu protiv 30-godišnjeg Brazilca.

Jednako neizvesno bilo je i u meču Izraela i Kanade, a na kraju su slavili gosti jer je u odlučujućem petom meču mladi 21-godišnji Kanađanin Vasek Pospisil nadigrao Amira Vajntrauba s 3-0 i tako upotpunio sjajan nastup za reprezentaciju ostvarivši tri pobede, dva singla i par s Nestorom. Kanađani su došli do ovog velikog uspeha bez svog najboljeg igrača Miloša Raonića (31. ATP) koji nije mogao nastupiti zbog povrede.

Povezana vest:  Kecmanović u finalu Oranž bola

Preostao je samo još jedan nedovršeni susret i to onaj između Australije i Švajcarske jer je dvoboj između Hjuita i Vavrinke prekinut zbog mraka u petom setu.

Davis Cup, opstanak u Svetskoj grupi:

Južnoafrička Republika – Hrvatska 1-4

Rumunija – Češka 0-5

Rusija – Brazil 3-2

Izrael – Kanada 2-3

Čile – Italija 0-3

Japan – Indija 4-1

Povezana vest:  ATP BAZEL, Ðoković u četvrtfinalu turnira u Bazelu

Belgija – Austrija 1-4

Australija – Švajcarska 2-2