janko_tipsarevic_us_open_2010_1

ATP MOSKVA

Tipsarević u polufinalu Kupa Kremlja

 

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u polufinale ATP turnira Kup Kremlja u Moskvi pošto je večeras u četvrtfinalu savladao Rusa Dmitrija Tursunova a 2:0 u setovima – 6:4, 6:2. Sjajni Tipsarević opravdao je zvanje prvog nosioca na turniru i još jednom potvrdio da igra u vrhunskoj formi. Posle samo 75 minuta igre zasluženo je pobedio 40. tenisera sveta i izjednačio skor u međusobnim duelima na 2:2.

Povezana vest:  ATP ZAGREB, Bozoljac eliminisan u Zagrebu

Iskusni Tursunov sve je učinio da pred domaćom publikom ostvari uspeh, ali je bio bez šansi protiv veoma raspoloženog protivnika. Tipsarević je potpuno kontrolisao situaciju na terenu, stizao svaku loptu i precizno udarao kada treba, tako da njegova pobeda nije dolazila u pitanje.

Duel je odlučen sedmom gemu drugog seta, kada je Srbin brejkom poveo sa 5:2, a potom rutinski okončao borbu iskoristivši četvrtu meč loptu. Tipsarević u polufinalu igra protiv bivšeg svetskog broja tri, takođe Rusa Nikolaja Davidenka, koji je pobedio Nemca Mihaela Berera sa 6:3, 6:2.

Povezana vest:  Marat Safin potpredsednik Ruske teniske federacije

U tri dosadašnja meča Davidenko je uspešniji i vodi sa 2.1.

Ranije danas plasman u polufinale izborio je i branilac titule Viktor Troicki savladavši Amerikanca Aleksa Bogomolova juniora sa 2:1 u setovima. Troicki se sutra u borbi za finale sastaje sa Francuzom Žeremijem Šardijem.

Turnir u Moskvi igra se za nagradni fond od 725.000 dolara.