rafael_nadal_2

Rafael Nadal: Ne smem da budem opsednut Ðokovićem

 

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je danas da ne sme da dozvoli da bude opsednut prvim igračem sveta Novakom Ðokovićem, ukoliko želi da se vrati na mesto broj jedan. Nadal je priznao da treba da prođe najmanje nekoliko meseci dok ne bude bio u prilici da napadne prvo mesto srpskog tenisera.

Povezana vest:  Kanadska tinejdžerka pobedila Venus Vilijams u Oklendu

-Oduvek sma radio na tome da budem najbolji na svetu. To iskustvo sam proživeo i iskreno, nije mi tako važno da budem prvi – rekao je Nadal za španski Radio Nasional.

Bivši prvi teniser sveta naglasio je da u favorite za osvajanje završnog Mastersa u Londonu ubraja pored Ðokovića, i Britanca Endija Mareja i Švajcarca Rodžera Frederera.

Povezana vest:  Petrova zbog smrti majke otkazala Australijen Open

-Marej je u velikoj formi, Federer je osvojio dva poslednja turnira, a Ðoković je pun samopouzdanja – objasnio je Nadal prednosti svojih najvećih rivala.

Završni Masters turnir u Londonu igra se od 20. do 27. novembra. U grupi A, koju predvodi Ðoković, igraće još Čeh Tomaš Berdih, Endi Marej i Španac David Ferer, a Nadal je na čelu grupe B u kojoj su Rodžer Federer, Amerikanac Mardi Fiš i Francuz Žo Vilfred Conga.

Povezana vest:  VIMBLDON 2012, Monfis zbog povrede kolena ne učestvuje na Vimbldonu