ivanovic_23_01

AUSTRALIAN OPEN 2012
Ivanović eliminisana od sjajne Kvitove
 
Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije pošto je rano jutros u osmini finala izgubila od Čehinje Petre Kvitove sa 2:0 u setovima – 6:2, 7:6 (7:2).
Ivanovićeva prema prikazanoj igri nije imala mnogo šansi da uradi nešto protiv druge teniserke sveta. Borila se i trudila koliko je mogla, međutim, ono što je pružila bilo je nedovoljno da se zaustavi izvanredna Čehinja.
Kvitova je dominirala najvećim delom meča, pa je bez posebnih problema izborila prvu pobedu u četvrtm međusobnom okršaju sa Srpkinjom. Servis joj je bio razoran, neuhvatljiv, udarci brži i snažniji, tako da pobeda skoro nije dolazila u pitanje, bez obzira što se u završnici drugog seta Ana prenula i pružila snažniji otpor.
U prvom setu Ivanovićeva je povela sa 1:0 na svoj servis i to je bilo sve što je uspela da uradi. Kvitova je brejkom došla do 2:1, potom ponovo i do 5:2, pa je na kraju rutinski okončala taj deo meča.
Drugi set doneo je više neizvesnosti, ali je Kvitova i dalje diktirala tempo, bila sigurnija i preciznija, a ubitačnim servisom prosto je deprimirala protivnicu. Šampionka Vimbldona je ponovo brejkom došla do vođstva od 3:2, kojeg je uvećala na 5:3 i tada se činilo da je završila posao.
Srpkinja je, međutim, uspela da se uz velike napore vrati u meč, uzvrati brejkom za izjednačenje na 5:5, a potom čak i povede sa 6:5 osvojivši 11 poena zaredom.
Nije, međutim, iskoristila trenutnu inicijativu i dobije set, pa je pobednik odlučen u taj-brejku, gde je potpuno zakazala. Napravila je Ivanovićeva nedopustive dve duple servis greške, što je neuporedivo sigurnija Kvitova umela da iskoristi i okonča duel posle 85 minuta odlične igre, iskoristivši drugu meč loptu.
Čehinja će u borbi za polufinale igrati sa pobednicom meča između Italijanke Sare Erani i Kineskinje Ðije Ženg.

 

Povezana vest:  Nadal: Pre tri nedelje mislio sam da je titula ludi san