novak_djokovic_hopman_kup_2011

ATP DUBAI

Ðoković: Bilo je napeto, posebno pred kraj

 

Najbolji svetski teniser Novak Ðoković priznao je da mu je malo pomogla i sreća da savlada zemljaka i bliskog prijatelja Janka Tipsarevića i plasira se u polufinale ATP turnira u Dubaiju. Petostruki gren-slem šampion gubio je u drugom setu sa 3:0 i 6:5, ali je posle dvostruke servis greške Tipsarevića oduzeo i drugi servis protivniku i na kraju sjajnim forhend vinerom ipak stavio tačku na duel.

-Bilo je napeto, posebno pred kraj. On je imao svoje šanse, ali smo obojica bili nervozni i pravili greške. Uspeo sam da ostanem skoncentrisan i slavim na kraju, tako da sam zaista srećan – rekao je Ðoković posle četvrte pobede nad drugom iz Dejvis kup reprezentacije Srbije u njihovom petom odmeravanju snaga.

Povezana vest:  Bautista Agut trijufmovao u Štutgartu

Svetski broj jedan je sjajno započeo duel i prvi set dobio za samo 27 minuta, ali je Tipsarević odlično zaigrao u nastavku udarajući lopticu više nego smelo, pa je bio na korak do izjednačenja.

-Poznajemo jedan drugog veoma dugo i za nas nema tajni. Veoma smo dobri prijatelji, ali smo obojica profesionalci – naglasio je Ðoković, koji je zabeležio desetu pobedu zaredom ove sezone i napravio korak dalje ka osvajanju rekordne četvrte uzastopne titule u Dubaiju.

Povezana vest:  Djoković lako do polufinala mastersa u Parizu

Najboljeg tenisera sveta u polufinalu čeka Britanac Endi Marej, koji je savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 6:3, 7:5.

-Biće to još jedan uzbudljiv duel. Marej i ja smo odigrali mnogo neizvesnih i uzbudljivih mečeva u poslednih par godina.

-Mi smo istih godina i odrasli smo zajedno, jer smo se prvi put sastali još dok smo bili uzrasta od 11 godina. Verujem da ćemo odigrati još jedan veliki meč – poručio je Ðoković.

Povezana vest:  Vimbldon od sledeće godine uvodi taj-brejk u odlučujućem setu

Srbin i Britanac do sada su odmeravali snage na ATP turnirima 11 puta, a Ðoković je uspešniji i vodi sa 7:4.