janko_tipsarevic_trening

DAVIS CUP 2012

Tipsarević: Protiv Čeha odlučuje psihološka snaga

 

Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je danas da bi psihološka snaga i smirenost mogli da budu ključ uspeha protiv Češke u četvrtfinalu Dejvis kupa Svetske grupe.

-Moramo da se izborimo sa protivnikom, podlogom i navijačima. Ukoliko pokažemo da nam ništa od tih detalja ne smeta, moći ćemo da pobedimo – objasnio je Tipsarević.

Povezana vest:  Zvonarjova odbranila trofej u Pataji

Srpski teniser je rekao da uslovi u praškoj „O2“ Areni nisu najbolji, jer je teren nov i vlažan.

-Ima dosta krivih odskoka, ali kako nama tako i njima. Česi udaraju dosta ravno zato me čudi što su izabrali šljaku. Moramo da budemo strpljivi, ne smemo da žurimo jer podloga je spora – rekao je Tisparević.

On je dodao da je Češka blagi favorit, zbog domaćeg terena i publike.

Povezana vest:  ATP ŠANGAJ, Marej drugi finalista Šangaja

-Gledajući plasman prva dva igrača, skoro da smo izjednačeni. Podloga odgovara Berdihu i Štepaneku, Viktor i ja znamo da igramo na šljaci, ali malu prednost dao bih njima samo zbog domaće publike – rekao je Tipsarević.

Od juče osmi teniser na svetu otkrio je da mu prija napredak na ATP listi i da sa većim samopuzdanjem ulazi u naredne mečeve.

Povezana vest:  Đoković u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD

-Zadovoljan samo zbog osmog mesta, to je bio jedan od mojih ciljeva ove godine – da što brže napredujem na listi. Sigurno da sa takvim renkingom sa više samopouzdanja ulazim u ovaj, ali i u sve naredne mečeva – zaključio je Tipsarević.

Susret između Češke i Srbije igraće se od 6. do 8. aprila.