SERBIA_TEAM_01

Zimonjić: Cilj je osvojiti tri poena, nije bitno kako

 

Teniski reprezentativac Srbije Nenad Zimonjić ocenio je danas da nema favorita u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa protiv Češke.

-U ovom susretu svaki meč je vrlo otvoren i mislim da su nam šanse pođednake. Cilj je doći do tri poena, stvarno nije bitno kako. Mislim da je važno da što više adaptiramo na podlogu i da spremno dočekamo svoj meč. U tom slučaju mislim da imamo šanse da pobedimo – rekao je Zimonjić novinarima u Pragu.

Povezana vest:  Njujork Tajms: Đoković zbog Srbije rizikovao Rolan Garos

On je istakao da je lepo ponovo biti u Pragu, gradu koji je veoma važan za njegovu karijeru, jer je tu osvojio prvi čelindžer u dublu.

-Meč sa Česima biće izuzetno težak. Na nama je da se prilagodimo, većina naših reprezentativaca ima dovoljno iskustva igranja i kod kuće i u gostima, tako da ne vidim razloga da će ovo biti nešto drugačiji meč – naveo je jedan od najboljih dubl igrača na svetu.

Povezana vest:  Ana Ivanović ubedljiva protiv Gavrilove

Zimonjića u dublu očekuje duel protiv Tomaša Berdiha i Radeka Stepaneka.

-Imaju odličan skor u reprezentaciji, u dublu mislim da su samo jedan meč izgubili, pre dve godine smo Novak i ja izgubili od njih u Beogradu. Neće biti lako ni ovog puta – dodao je on.

Duel Srbije i Češke u četvrtfinalu Svetske grupe igra se od 6. do 8. aprila.

Povezana vest:  ATP MADRID, Poznati učesnici polufinala