rafael_nadal_1

Marej ne igra u Madridu, Nadal besan zbog plave šljake

 

Četvrti teniser sveta Britanac Endi Marej otkazao je učešće na turniru masters serije u Madridu zbog povrede leđa. Marej je poslednje dve godine u Madridu stigao do četvrtfinala, a sada će propustiti priliku da prvi put zaigra na novoj podlozi – plavoj šljaci, kojom je zamenjena tradicionalna crvena podloga na ovom turniru.

Povezana vest:  Ivanović i Janković u istoj polovini žreba sa Serenom Vilijams

-Razočaran sam, ali moram da slušam savete lekara – izjavio je Britanac, koji nije želeo ništa da rizikuje nastojeći da potpuno spreman dočeka gren slem turnir u Rolan Garosu.

Branilac titule u Madridu Rafael Nadal veoma je nezadovoljan kvalitetom nove podloge na prestižnom turniru u rodnoj Španiji. Nakon odrađenog prvog treninga Nadal je kritikovao organizatore i Udruženje teniskih profesionalaca (ATP), istakavši da je plava šljaka „klizava i meka“, a nije mu se dopao ni plasman reklamnih panoa.

Povezana vest:  Serena Vilijams najbolja u 2013. u izboru AP

-Razumem ideje i marketinške projekte organizatora, ali smatram da ATP u interesu igrača nije trebalo da dozvoli da se igra u ovakvim uslovima. Turnir u Madridu je jedan od najvećih u svetu i zaista ne shvatam takve eksperimente bez ikakvog probnog perioda – rekao je drugi teniser sveta.